Menu Pridať inzerát

Chcete mať trendový a nadčasový šatník?  

25. 03. 2019

Po modernom a nadčasovom šatníku túži každá z nás. Ruku na srdce, ktorá z nás neodkráčala z obchodu s úžasným úlovkom a doma zistila, že sa jej nová košeľa nehodí k ničomu, čo už visí v skrini? A tak znovu stojíme ráno pred šatníkom a nevieme, čo na seba. Ako vytvoriť šatník, ktorý obsahuje síce menej vecí, ale je nadčasový a kvalitný, tak aby sme jednotlivé kúsky vedeli rôzne skombinovať a aby vydržali zopár rokov v perfektnom stave?

Zdroj: Adobe Stock

Prvým krokom je urobiť poriadnu inventúru vo svojom šatníku. Ak ste niečo nemali na seba viac ako jeden rok, treba sa toho zbaviť. Rovnako ako oblečenia, ktoré je vám už dávno pritesné, alebo je obnosené. Platí to aj pre tie úžasné šaty, ktoré ste mali na svadbe svojej sestry pred piatimi rokmi a všetky ostatné, aj keď vás k nim viažu milé spomienky.  Povedzme si však pravdu, vzadu v skrini len zaberajú miesto. Prehľadný šatník vám dodá novú chuť sa obliekať štýlovo a jednoznačne urýchli rozhodovanie, čo na seba každý deň, lebo na očiach a po ruke budete mať všetky obľúbené kúsky a aj tie, čo sú zrovna trendy.

Krok číslo dva je zistiť, čo zo základných kúskov vám v šatníku chýba. Šatník každej ženy by mal obsahovať dobre padnúce klasické džínsy, čierne nohavice a sako, košele v základných farbách, jednofarebné topy, tričká a kvalitný pulóver, puzdrovú sukňu, koženú bundu, jednofarebný kabát a malé čierne šaty. Dôležité je, aby to boli kúsky, ktoré sú nositeľné každé ročné obdobie a sú tak nadčasové, že v móde zostanú niekoľko rokov.  Rovnako potrebné je, aby strihy oblečenia pasovali na váš typ postavy. Nekupujte džínsy s predstavou, že do leta do nich schudnete. Vyvarujte sa aj oblečenia, ktoré vám je tesné a materiál je vám pri nosení nepríjemný.

Krok číslo tri hovorí, že je lepšie investovať do kvalitnejšieho oblečenia, lebo naozaj vydrží zopár rokov. Lacné kúsky za pár eur vás síce na chvíľu potešia, ale už možno po prvom praní stratia tvar a farbu. Nadčasový šatník by mal byť zároveň udržateľný. Čo znamená, že základné kúsky by mali byť kvalitné, ale zároveň vyrobené etickým spôsobom. Väčšinou sú síce o niečo drahšie, ale sú vyrobené z kvalitných materiálov. Ideálny šatník obsahuje maximálne 3-4 základné farby. Jedna z nich môže byť odvážnejšia, aby osviežila vašu garderóbu. Pokiaľ chcete zostať trendy, môžete si nakúpiť aj zopár kúskov, ktoré sú in v danú sezónu. Ale aj pri nich myslite na to, aby boli neutrálnejšie a trendy aj ďalší rok.

Nakupujte na internete a neobmedzujte sa len na domáce e-shopy. Aj tie zahraničné majú rýchle dodacie lehoty a počas výpredajov ponúkajú unikátne kúsky za skvelé ceny. Rovnako sa zbavte predsudkov a zájdite do second handov. Dnes už existujú aj také, ktoré sa zameriavajú na kvalitné značkové oblečenie a vaše môžu byť za naozaj slušnú cenu. Trendové a nové oblečenie nájdete aj na internetových bazároch ako je napríklad Bazar.sk. Šaty od návrhára zvučného mena za pár eur, áno, aj to sa na bazáre zohnať.  

Posledným, piatym krokom k zostaveniu vášho dokonalého šatníka sú doplnky. Okrem kabelky na všedný, pracovný deň si zadovážte aj malú, spoločenskú kabelku. Zaujímavý náhrdelník, alebo náramok vedia oživiť aj obyčajný outfit. Štýlová šatka, slnečné okuliare sú nenahraditeľným doplnkom v každom ročnom období. A nezabudnite, že oblečenie, ktoré vás už omrzelo, alebo sa už z nejakého dôvodu nehodí do vášho znovuvybudovaného šatníka, môže urobiť radosť niekomu inému. Pozvite kamarátky, alebo kolegyne a usporiadajte malý súkromný bazár. Minimálne budete mať dobrý pocit, že pre vás už nepotrebné oblečenie poslúži niekomu ďalšiemu.

Diskusia k článku: