Menu Pridať inzerát

Na čo si dať pozor pri kúpe hračiek cez internet?

13. 03. 2020

Kupujete hračky cez internet? Držte sa niekoľkých rád.

Pri kúpe hračiek cez internet by ste mali byť obzvlášť opatrní a všímať si všetko. Prinášame vám 7 rád, ktoré vám pomôžu, aby ste hračkou zbytočne neohrozili zdravie vášho dieťaťa. Oboznámte sa s materiálom aj vekovou hranicou. 

1. Skontorlujte si označenie CE. AK ho hračka nemá, pravdepodobne nespĺňa európske štandardy o bezpečnosti výrobku, ochrane zdravia a životného prostredia. 

2. Je hračka vhodná pre vaše dieťa? Skontrolujte či na ňu vaše dieťa nie je primalé a nemôže si s ňou skôr ublížiť, než sa zabaviť. 

3. Opatrní buďte zvlášť pri hračkách do troch rokov. Uistite sa, či hračka nie je zložená z menších častí, ktoré by vaše dieťa mohlo prehltnúť alebo nie je vyrobená z materiálu, ktorý by mohol dieťa zraniť. 

4. Má vaše dieťa mladšieho súrodenca? Keďže sa môže stať, že si požičia hračky od svojho staršieho brata či sestry, myslite aj na jeho bezpečnosť a nekupujte hračky, ktoré by mohli ohroziť jeho zdravie

5. Skontrolujte, či sa z hračky neuvoľňujú malé časti alebo z nej netrčia ostré hrany a hroty, ktoré by opäť mohli ohroziť zdravie vášho dieťaťa. Môže sa s nimi porezať a zraniť si napríklad aj oko. 

6. Zvýšenú pozornosť venujte hračkám, ktoré môžu predstavovať chemické riziko, kvôli obsahu škodlivých látok. Platí to v prípade ftalátov, azofarbív alebo ťažkých kovov. Tie sa môžu vyskytovať napríklad v slizoch, prstových farbách, magnetických plastelínach, kinetickom piesku a v iných tvarovacích hmotách. 

7. Po kúpe hračiek vždy postupujte podľa pokynov a upozornení, ktoré sa s nimi dodávajú. Pravidelne hračky kontrolujte, či nie sú opotrebované alebo poškodené. Na malé deti by ste mali dohliadnuť aj počas hry. 

Zdroj: SOI, Bazar.sk

Diskusia k článku: