Menu Pridať inzerát

Bojujte zdravými potravinami proti chorobám

02. 11. 2020

Jeseň so sebou prináša nádherne sfarbenú prírodu ale aj chladnejšie počasie. Aké potraviny sú vhodné, aby sme toto obdobie prežili v zdraví, sa dozviete práve teraz.

JABLKÁ

Obľúbenou pochutinou, nielen v jeseni, sú jablká. Sú skvelým pomocníkom pri podporovaní imunitného systému, pretože obsahujú hojnú dávku vitamínu C. Červené či zelené, oboje účinne bojujú proti starnutiu a pomáhajú pri chudnutí. Sú chutné nielen v koláčoch, ale aj zavarené, usušené či odšťavené.

 

ORECHY

Vlašské, lieskové, arašidy či kešu. Záleží len na vašej chuti, ktorý typ si vyberiete. Orechy vo všeobecnosti obsahujú prospešné omega-3 mastné kyseliny. Sú prevenciou proti vzniku rakoviny, ochraňujú cievy a srdce a znižujú cholesterol. To nie je všetko. Ak na vás príde jesenná melanchólia, siahnite po tomto okrúhlom zlate. Znižuje totiž stres a depresie.

 

MED

Med bol v minulosti jediným sladidlom, ktoré ľudia používali. Dnes, keď je ho dostatok, využívajú ľudia toto tekuté zlato v boji proti chorobám. Má obrovské množstvo benefitov. Pomáha liečiť vírusové ochorenia, pôsobí antibakteriálne a protizápalovo. Nahraďte cukor medom v čaji, mlieku alebo v koláčoch a pozorujte účinky na svojom tele. Na výber máte zo širokej ponuky medov, napríklad repkový, lipový či agátový.

ŠÍPKY

Rastú pri poliach a priťahujú pohľady svojou výraznou farbou. Tento krvavočervený plod, mnohokrát používaný ako dekorácia na jeseň, je viac než vhodný aj na konzumáciu. Využite aj vy ich špičkové vlastnosti. Šípky majú vysoký obsah vitamínu C či železa , slúžia ako prevencia proti rakovine, či podpora tvorby červených krviniek. Sú senzačné v čaji, sirupe alebo lekvári.

 

Zdroj: Bazar.sk

 

 

Diskusia k článku: