Menu Pridať inzerát

Dobrý inzerát by mal spĺňať 4 podmienky. Pozrite aké

29. 10. 2020

Vytvoriť dobrý inzerát nie je žiadna veda a ani to nezaberie tak veľa času, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Stačí splniť 4 jednoduché podmienky.

1. VECNÝ NADPIS

Vecný nadpis je to, čím by mal začínať každý dobrý inzerát. Popri fotografii je to totiž to prvé, čo potenciálny kupujúci uvidí. Nadpis by mal byť stručný a výstižný. Napríklad: Červené spoločenské šaty veľkosť 37.

💡 TIP: Vyhnite sa v nadpise zbytočným superlatívom a prívlastkom.

2. KVALITNÉ FOTOGRAFIE

Dobrý inzerát by mal mať aspoň 3 kvalitné fotografie. Ani vy by ste predsa nechceli kupovať mačku vo vreci. Fotiť v dobrej kvalite dnes dokáže takmer každý mobil - zaberie vám to teda minimum času. Fotografie by mali zaznamenávať rôzny pohľad na vec (záber spredu, zozadu, detail). Vyhnite sa umeleckým filtrom a fotkám stiahnutým z internetu. 

💡 TIP: Pokiaľ je to možné, foťte na šírku. Fotky na šírku sa krajšie zobrazujú nielen priamo na Bazar.sk, ale aj pri ich následnom zdieľaní na Facebooku, prípadne ďalších sociálnych sieťach.

3. VÝSTIŽNÝ POPIS

Popis je neoddeliteľnou súčasťou každého dobrého inzerátu. Nemal by byť krátky, ale ani zbytočne dlhý. Rozmery, materiál, značka, veľkosť, dôvod predaja… Zamyslite sa nad tým, aké informácie by ste na mieste kupujúceho chceli vedieť vy, a uveďte ich. Čím viac dôležitých informácií uvediete, tým menej zbytočnej komunikácie, po ktorej ku kúpe nedôjde,  budete musieť podstúpiť.

4. UVEDENÁ CENA 

Štatistiky ukazujú, že na inzeráty, pri ktorých je uvedená cena, ľudia klikajú omnoho viac, než na tie, pri ktorých cena chýba. Uveďte cenu primeranú kvalite a veku toho, čo predávate. Ak cenu neviete stanoviť, pozrite si podobné inzeráty a inšpirujte sa.

💡 TIP: Uveďte v popise inzerátu aj pôvodnú cenu. Ľudia radi vidia, koľko ušetria oproti tomu, ak by kupovali novú vec priamo z obchodu.

PRIDAŤ INZERÁT

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: