Menu Pridať inzerát

Vyrobte si s nami handmade vianočné darčeky pre blízkych

30. 11. 2020

Voňavé sviečky, cool batika alebo drevený stojan na sviečku? Zabavte sa a utvorte krásne kúsky vlastnými rukami.

Vianoce sa blížia míľovými krokmi a vy nemáte kúpené darčeky? Aby ste sa po ne nemuseli naháňať na poslednú chvíľu cez obrovský dav v nákupnom centre, pomôžte si našimi kreatívnymi nápadmi. Ak zapojíte deti, budú nadšené. Nie len že ich zabavíte, ale strávite spolu kvalitný čas,kedy sa každý naučí niečo nové. 

Sviečky zo včelieho vosku

Základným zdrojom sviečky je včelí vosk. Najlepšie bude, ak si ho zaobstaráte u poctivého včelára, alebo si ho kúpite v špecializovanom obchode. Vosk získate aj roztopením starých sviečok z vosku. Druhou alternatívou sú točené sviečky. Výroba je jednoduchšia, pretože budete potrebovať len medzistienku. Tú topiť netreba, postačí ak ju obtočíte okolo knôtu. Ak máte vosk, budete potrebovať aj  knôt. Dĺžku prispôsobíte forme. Na formu môžete použiť prakticky hocičo - malá fľaša, pohárik, či stará forma čajovej sviečky. Existujú však špeciálne silikónové formy kde si tvar môžete zvoliť podľa príležitosti na akú ju vyrábate. Takéto sviečky sú nie len jednoduché na výrobu, ale majú aj ďalšie benefity. Horia bez dymu, nádherne prevoňajú miestnosť kde ich zapálite a vyzerajú naozaj vkusne. Inšpirujte sa šikovnými inzerentmi Bazar.sk alebo nakúpte hotové výrobky priamo tu.

Farebné batikované tričká 

Na začiatku je potrebné vybrať si bavlnené biele tričko bez nadpisov, ktoré nám nebude v skrini chýbať. Nám sa osvedčilo tričko pred samotným procesom vyprať a vyžehliť, aby sa zbavilo prípadných mastnôt a nečistôt. V špecializovanom obchode si zadovážte farby na textil. Farebnej kombinácií sa medze nekladú, ale optimálne si kúpte 2 až 3 farby, podľa vášho vkusu. V domácnosti pohľadajte starý hrniec, ktorý pravdepodobne znehodnotíte a tiež aj šikokú gumičku. Postupujte podľa návodu farieb od výrobcu. Najlepšie na výrobe batikovaných tričiek je to, že nikdy nedosiahnete dva zhodné kusy. Techniku môžete vylepšiť podľa seba a svojej fantázie. Batika chytá druhý dych, a ak sa vám to zapáči nemusíte ostať len pri tričkách. Zafarbiť sa dá prakticky čokoľvek - dámske šaty, šatky, nohavice či uteráky. Kto si nechce ušpiniť ruky, batikované kúsky nájde tu.

Dekoračné poháre na vianočný stôl

Ak už teraz rozmýšľate ako si ozdobíte tohtoročný štedrovečerný stôl, máme pre vás skvelý tip. Vyrobte si dekoračný pohár z prírodného materiálu. Dovnútra môžete vložiť sviečku zo včelieho vosku. Tento postup je veľmi ľahký, hrozí však riziko popálenia sa a tak buďte opatrný. Potrebujeme pohár s rovnými stenami - je len na vás akú bude mať výšku a šírku. Ak práve nemáte pohár, použite zaváraninovú fľašu. Pred výrobou musíte spraviť ešte jednu vec. Spojte príjemne s užitočným a vyberte sa na prechádzku do prírody nazbierať materiál na výrobu. Potrebujeme totiž suché konáriky, ktoré nalámeme na približne rovnakú výšku akú má pohár. Za pomoci tavnej pištole prilepte po celom obvode pohára konáriky tak, aby pohár nebol na konci viditeľný. Na dotvorenie môžete prilepiť umelý alebo živý mach alebo pohár  previazať hnedým špagátom. 

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: