Menu Pridať inzerát

Vyberte si s nami zimné sane a zažiarte na svahu

15. 12. 2020

Zimné radovánky majú v obľube nielen deti ale aj dospelí. Ak ešte nemáte doma sane na tohtoročnú zimu, pozrite si náš výber.

Obdobie sánkovania je tu! Hneď ako napadne prvý sneh, detské oči sa upierajú len na bielu chladnú masu a nedočkavo čakajú, kedy pôjdu von. Výskot detí, snehové gule, červené líca a sane. To všetko k decembru patrí. Máte už sane na tohtoročnú sezónu pripravené? Pozrite si, aké kúsky ponúka Bazar.sk.

História sánkovania

V minulosti sa sane využívali na prácu. Roľníci využívali drevené sane na pomoc pri práci v hore, kde na ne ukladali drevo. Slúžili tiež ako voz pre všetko, čo sa dalo odtiahnuť. Aj kultový Mrázik volá svoje sane a využíva ich na svoju prepravu. V minulosti boli častým dopravným prostriedkom pri dlhších trasách, svadbách či pohreboch. Ako záprah sa využívali kone a dobytok.

Sánkovanie sa radí k športom, ktoré majú na zimných olympiádach svoje zastúpenie. Pre vysokú rýchlosť, ktorú pretekári dosahujú, je sánkovanie považované za pomerne nebezpečný šport.

Sánkovanie za svetla je skvelou zábavou pre deti. Organizujú sa však aj nočné sánkovačky pre dospelých. Sánkovanie na osvetlenom svahu v noci je skvelým adrenalínovým zážitkom.

Najdlhšia trasa na sánkovanie je na trati Hrebienok - Starý Smokovec. Jej dĺžka je 2,5 km. Ak však nie ste nároční, s partiou vám postačí aj kopec, dobrá nálada, teplé oblečenie a to najdôležitejšie - sane.

Detské sane z bukového dreva s nosnosťou až do 160 kg - 29 €

Drevené sane vyrobené na Slovensku s operadlom - cena dohodou

Pevné kovové sane s teplým fusakom s výplňou z ovčieho rúna - 87 €

Detské sane s kombináciou bukového dreva a kovu - 29 €

Detské drevené sane vypletené nepremokavými textilnými popruhmi - 30 €

Drevené sane s operadlom - 27 €

Nové snežné pretekárske sane - 79 €

Ľahké boby s brzdami - 16 €

Detské boby s vynikajúcou stabilitou - 8 €

Boby pre najmenších s operadlom - 21, 99 €

Zdroj: Bazar.sk

 

 

 

Diskusia k článku: