Menu Pridať inzerát

FOTORECEPT: Pripravte si s nami Kokosové rezy

21. 02. 2021

Máte chuť na niečo sladké? Potom je tento nenáročný recept pre vás ako stvorený.

Máte radi kokos? V posledných rokoch je práve on obľúbeným tovarom v mnohých kuchyniach. Vedeli ste, že má pozitívne účinky na naše zdravie? Obsahuje zdravé tuky, bielkoviny, železo či draslík. Pripravili sme si pre vás jednoduchý recept, kde je hlavnou prísadou práve kokos. Recept je nenáročný časovo i technicky. Dobrú chuť!

Budeme potrebovať

Cesto

4 vajíčka, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 4 lyžice vody, 4 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 4 lyžice strúhaného kokosu

Krém

300 ml mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 100 g práškového cukru, 200 g masla

Postup

Cesto

Bielky si vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom na tuhý sneh. Môžeme pridať štipku soli alebo pár kvapiek citrónovej šťavy. Za stáleho miešania po jednom pridávame žĺtky, vodu, múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame strúhaný kokos.

Cesto pečieme na väčšom plechu na papieri na pečenie. Pečieme dovtedy, pokiaľ sa nám samo neoddeľuje od papiera. Z cesta hneď po vybratí stiahneme papier a rozkrojíme na tri rovnaké pláty.

Krém

Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vymiešame si maslo s cukrom do penista a zapracujeme do kaše. Vyrobíme si hladký krém. Ten natrieme na pláty, uložíme ich na seba a celý zákusok posypeme kokosom, sladkými cukríčkami alebo bielou čokoládou.

Nemáte na pečenie vlohy? Nevadí! Šikovní ľudia z Bazar.sk ponúkajú rôzne druhy koláčov, zákuskov či tort za skvelé ceny. Ak máte záujem KLIKAJTE TU.

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

 

Diskusia k článku: