Menu Pridať inzerát

Vyberte si spomedzi širokého výberu chladničiek za nízke ceny na jednom mieste

17. 03. 2021

Rozmýšľate nad kúpou novej chladničky? Pripravili sme si pre vás zoznam - na čo nezabudnúť a čím sa riadiť pri zaobstarávaní si nového pomocníka do kuchyne.

Každodenný pomocník, ktorý radíme k bielej technike, neoceniteľne slúži na zachovanie čerstvosti potravín sa vyskytuje v každej domácnosti. V súčasnej dobe existuje veľa druhov a kombinácií s najrôznejšími funkciami.

chladnička

Prinášame vám zopár typov na čo dbať pri výbere chladničky.

Kľúčové je umiestnenie a veľkosť chladničky

 

chladnička

  • Na začiatok je vhodné, zvoliť si typ chladničky - vstavaná alebo voľne stojaca ? Hlavným rozdielom je cena. Vstavavý kus stojí viac, avšak ak máte v kuchyni vstavané aj ostatné spotrebiče, vaša voľba je jasná. Výhodou voľne stojacej chladničky je možnosť manipulácie na vhodnejšie miesto. Oba typy chladničky si viete zabezpečiť v rôznych farebných prevedeniach, a tak doladiť ku zbytku kuchyne, avšak vstavaný kus, je vždy nenápadnejší a kompaktnejší.

chladnička

  • Ďalší parameter, na ktorý sa je potrebné zamerať je vnútorný objem chladničky. Ten si viete vypočítať aj na základe počtu obyvateľov domu. Priemerný objem na osobu je 60 až 90 litrov. Zohľadnite však aj to či si jedlo pravidelne kupujete a pripravujete doma alebo sa poväčšine stravujete v reštauráciách.

chladnička

  • Je pre vás vnútorné usporiadanie chladničky dôležité? Malo by byť. Pri vhodnom usporiadaní môžete ušetriť veľa miesta, a tak dokážete do chladničky poukladať oveľa viac potravín. Výhodou je, ak má chladnička police, ktoré si viete usporiadať podľa seba. Mnoho nových typov obsahuje tiež špeciálne priehradky, na uloženie citlivých potravín, ako sú syry, ryby alebo šunky. Tie vydržia čerstvé oveľa dlhšie a dokážu taktiež zastaviť nepríjemné pachy.

jedlo

Myslite na spotrebu

 

  • Na ušetrenie peňazí, ktoré chladnička spotrebuje na svoj výkon, majte na pamäti, že parameter energetickej triedy je mimoriadne dôležitý. Od marca 2021 však nastáva zmena! Vraciame sa k pôvodnému označeniu skupín od A až G. Týka sa to nie len chladničiek, ale aj umývačiek riadu, pračiek, sušičiek či svietidiel.

chladnička

  • A čo hlučnosť? Tú oceníte najmä v noci. Vyberajte z chladničiek pod 50 dB. Na trhu nájdete aj moderné chladničky s hlučnosťou len 30 dB.

chladnička

  • Ak chcete, aby mala vaša nová chladnička displej, myslite na to, že môže byť problém vymeniť stranu otvárania dvierok, preto si rozmyslite jej umiestnenie ešte skôr. Pri klasickej chladničke dokáže vymeniť otváracie dvierka každý schopný kutil.

Bazar.sk ponúka široký výber chladničiek, najrôznejších druhov a typov- pozrite si našu ponuku za skvelé ceny!

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: