Menu Pridať inzerát

Hľadáte bývanie? Pozrite si domy a byty, ktoré sú aktuálne na predaj

08. 04. 2021

Výber nového bývania nie je jednoduchá vec. Pripravili sme si pre vás výhody a nevýhody bývania v byte a dome.

Hľadáte pre vás a vašu rodinu dom na nový začiatok? Alebo ste sa rozhodli osamostatniť a kúpiť si váš prvý byt s partnerom? Na Bazar.sk ponúkajú ľudia na predaj domy rôznych veľkostí či farieb, vo všetkých častiach Slovenska. Pozrite sa, kde všade môžete bývať. 

Byt

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, kde by ste chceli prežiť svoj život? Niekto od narodenia vie, že mu viac vyhovuje mestský byt a to pre samotný život v meste, dobrú infraštruktúrudostupnosť služieb. Rýchlosť presunu sa do práce, škola a škôlka na dosah, potraviny na každom rohu alebo kino každý víkend, sú nespornými výhodami, ak vlastníte byt v meste. Výhodou, najmä pre tých, ktorí nemajú obľubu v upratovaní je menšia plocha bytového priestoru.

Ak neradi upratujete, bude vám vyhovovať menší priestor, aký má napríklad garsónka alebo 1 izbový byt, ktorý bude treba obriadiť. Aj keď sa vám to zdá ako maličkosť, myslite do budúcna. Kúpa bytu nie je, predsa len, chvíľková záležitosť. Pre početnú rodinu a ľudí, ktorí majú radi priestor je vhodný väčší byt - 2 izbový, 3 izbový, 4 izbový, 5 a viac izbový byt alebo mezonet. Ak nie ste milionárom je samozrejme vašim najväčším obmedzením cena. 

Aké sú nevýhody bývania v byte? Spolužitie. Rodiny, ktoré s vami budú zdieľať objekt bývania môžu byť niekedy vyčerpávajúce. Nedostatok súkromia, tenké steny a pravidlá bytového domu sú pre niektorých komplikáciou. Nedostatok parkovacieho miesta, ktoré trápi čoraz viac obyvateľov bytoviek, je taktiež na zváženie. 

Dom 

Hovorí sa, že nie každý dom je aj domovom. Obrovská investícia, ktorá je spojená s kúpou domu je veľkou zodpovednosťou. Na čo by ste mali myslieť, ak zvažujete jeho kúpu? Pre niekoho, kto nie je "bytový" typ je dom prirodzenou voľbou. Záhrada a záhradka, dostatok priestoru na altánok a gril, letnú terasu alebo detské ihrisko je veľkým lákadlom. Priestorné miestnosti, súkromie pre každého člena rodinysloboda pre psa  či iné domáce zvieratko, stále parkovacie miesto, či dokonca vlastná garáž, sú nespornými víťastvami domu nad bytom. 

Čo je však jeho nevýhodou? V dome spravidla zaplatíte za náklady viac ako v byte. To samozrejme závisí od výmery bytu, existujú rôzne veľkosti a prevedenia - od bungalovu, po klasické rodinné domy až luxusné vily. Veľká stavba je tiež náročnejšia na údržbu - je potrebné pravidelne kosiť záhradu alebo plieť burinu a občas niečo opraviť.

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: