Prinášame vám recept na úžasné bryndzovníky, za ktorými sa len tak zapráši. Dobrú chuť!
Na Slovensku sa ľudia delia na dve skupiny - tí, čo bryndzu milujú a tí, čo ju neznášajú. Ak patríte do prvej skupiny čítajte ďalej. Tento mäkký solený ovčí syr sa dá konzumovať na mnoho spôsobov - my vám prinášame časovo nenáročný recept, ktorý si zamilujete. Z minima ingrediencií vyčarujete chuťovo vynikajúce bryndzovníky!
Na cesto budeme potrebovať
1 kg polohrubej múky
1 vajíčko
40 g čerstvého droždia
250 ml mlieka
1 kávovej lyžičky soli
Na plnku potrebujeme
250 g bryndze
1 vajíčko
Postup
Preosiatu múku premiešame so soľou. Postupne pridávame vajíčko a droždie, ktoré si rozmiešame v mlieku izbovej teploty. Všetko spolu zamiešame a vytvoríme si hladké cesto. Cesto dáme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
Keď nám cesto vykyslo, na pomúčnenej doske si ho rozvaľkáme na hrúbku približne 1 cm. Môžeme použiť špeciálne vykrajovátko alebo pohár ľubovoľnej veľkosti. Mini bochníčky si poukladáme na papier na pečenie. Do každého bochníčka si palcom urobíme jamku, ktorú vyplníme bryndzovou plnkou. Plnku si vytvoríme zmiešaním vajíčka a bryndze. Môžeme pridať jarnú cibuľku, pažítku alebo opečenú slaninku.
Bochníčky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista.
Dobrú chuť!
Zdroj: Bazar.sk Pixabay.com