Menu Pridať inzerát

Počítače, notebooky, tablety...To všetko nájdete na Bazar.sk

30. 04. 2021

Doslúžil vám váš starý počítač či notebook? Ak hľadáte novší a výkonnejší počítač - ste na správnom mieste.

Počítač, notebook či tablet dnes využíva takmer každý. Na prácu, na hranie hier či na zábavu - na tieto účely slúži táto novodobá technika. Ako si však vybrať? V tomto článku vám poradíme.

Na čo budete počítač využívať?

Na bežné pracovné úkony v kancelárii či na občasnú zábavu v pohodlí domova nepotrebujete extrémne výkonný počítač. Ak ho plánujete využívať zväčša na prácu či surfovanie po internete postačí vám kancelársky počítač. Výhodou je poväčšine nízka cena.

Ak ste zapáleným hráčom videohier určite viete, že budete potrebovať stroj s dobrým výkonom a výkonnými komponentmi - herný počítač. Samozrejmosťou je monitor s vysokým rozlíšením.

Ľuďom, ktorí sa potrebujú premiestňovať z miesta ma miesto vyhovie notebook - flexibilný, ideálne s nízkou hmotnosťou a výkonnými funkciami.

Mohlo by sa zdať, že počítače nahradli telefóny. Nie je to celkom tak. Na pomedzí -  čo sa veľkosti týka - sa vyskytujú tablety. Šikovná elektronika, ktorá vám nezaberie veľa miesta a dokážete cez ňu vykonávať potrebnú prácu. Tablety sú tiež výborné na hranie interaktívnych hier.

Ak už máte svoj vysnívaný počítač, notebook alebo tablet vybraný - nezabudnite na ostatné počítačové príslušenstvo. Počítačová myš či klávesnica vám pri vašej PC zostave nesmie chýbať.

Pri každom type myslite na možnosť výmeny komponentov - grafické karty, ventilátory či základné dosky.

Dôležité parametre na výber počítača

1. Cena

2. Procesor

3. Grafická karta

4. Úložisko

5. Operačná pamäť RAM

6. Operačný systém

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: