Menu Pridať inzerát

Strávte leto na záhrade v bazéne, vírivke či kúpacej kadi!

27. 05. 2021

Milujete leto a vodu? S bazénom na záhrade nebudete viac musieť chodiť k moru alebo k rybníku za mesto!

Obrovskou výhodou rodinného domu je bezpochyby pozemok v podobe záhrady, ktorý môžete využiť akokoľvek. Či si na záhradu nasadíte záhon kvetov, postavíte skleník na pestovanie domácej zeleniny alebo vysadíte zemiaky - nezabúdajte na oddych! V minulých článkoch sme vás informovali o tipoch na výber vhodného grilu a záhradného nábytku za dobré ceny. Podvečerné grilovačky či opekačky sa bezpochyby spájajú s letom, a tak podobne aj forma relaxu v podobe bazéna. Ak netrváte na každoročnom pobyte pri mori, ale dávate prednosť domácemu leňošeniu, kvalitný bazén by na vašej záhrade nemal chýbať! Bazar.sk ponúka nielen bazény, ale aj vírivky či kúpacie kade za priaznivé ceny.

Ako si vybrať správny bazén?

Kúpa bazénu nie je lacnou záležitosťou, a preto by ste jeho kúpu mali pozorne zvážiť. Podľa čoho si ale vybrať? Najdôležitejším faktorom je množstvo financií, ktoré budete chcieť investovať. Pri kúpe zvažujte umiestnenie, rozmer, tvar, schodíky, filtráciu a ostatné príslušenstvo.

Aké druhy bazénov poznáme?

1. Nadzemný bazén  je spravidla finančne najvýhodnejší. Patria sem nafukovacie bazény, prstencové bazény a bazény s pevnou konštrukciou. Výhodou je jednoduchá údržba, manipulácia a tiež možnosť uskladnenia. Negatívum je ich (ne)stabilita a životnosť - pri správnej údržbe vám vydržia nanajvýš niekoľko rokov. Na záhrade si musíte nájsť alebo vytvoriť miesto bez kameňov a ostrých predmetov, ktoré by mohli bazén nenávratne poškodiť.

2. Zapustený bazén predstavuje elegantné riešenie zábavy na vašej záhrade. Cena zapustených bazénov je výrazne vyššia, avšak poskytujú možnosť prístrešku, a tak celoročné využitie. Dbajte na správny výber miesta, kam bazén umiestnite, pretože ho len tak ľahko nepremiestnite. Pri výbere zapusteného bazéna budete musieť upraviť aj jeho okolie - počítajte tak s väčšími nákladmi.

Vírivky a kúpacie kade

Ak nepotrebujete veľký bazén možnosťou na výborný relax aj v zimnom období sú kúpacie kade a vírivky. Tie vás nielen zahrejú, ale aj pomasírujú. Existuje mnoho typov víriviek. Na trhu nájdete lacnejšie varianty vo forme nafukovacích modelov alebo drahších akrylátových, drevených či plastových kúskoch.

Ak ste si bazén či vírivku vybrali, budete potrebovať ešte jednu dôležitú vec - plavky. Viete ako si vybrať plavky na vašu postavu?

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: