Menu Pridať inzerát

Máte problémy so spánkom? Zaobstarajte si tieto 3 kvety do spálne a pocítite rozdiel

26. 07. 2021

Kvalitný spánok je pre ľudský organizmus dôležitý. Ako si k nemu môžete dopomôcť aj za účasti kvetov sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Patríte aj vy medzi milovníkov črepníkových kvetov? S láskou sa staráte o každý nový prírastok a trpezlivo mu vytvárate nové miesto? Neodoláte, keď v obchode zbadáte chutný sukulent, voňavú levanduľu či farebnú orchideu? Na Bazar.sk nájdete pestrú ponuku kvetov za dobré ceny, stačí si len vybrať. Vedeli ste o tom, že konkrétne typy rastliniek dokážu s ľudským telom urobiť zázraky? Ak mávate problémy so spánkom zaobstarajte si do spálne tieto 3 rastliny, ktoré vás upokoja a prinesú regeneračný spánok.

Aloe vera

Nenáročná rastlinka, ktorá vyžaduje len občasné zalievanie a miesto na slnečnom stanovisku ponúka mnoho benefitov. Je výborná v kozmetickom priemysle, vyrábajú sa z nej maste, masky či gély, a v lekárstve. Vie napomôcť pri detoxikácii organizmu, pri popáleninách či plesňových infekciách. Navyše aloa produkuje kyslík aj v noci, čo sa zaiste odrazí na kvalite vášho spánku.

Levanduľa

Ďalším zázrakom, ktorý navyše nádherne vonia je levanduľa. Typická sýto fialovo-modrá farba a intenzívna vôňa ju radia k obľúbencom na trhu. Levanduľa sa po stáročia využíva v lekárstve - má upokojujúce účinky, využíva sa na liečenie plesňovej infekcie pokožky či hojenie rán. Pre spomínané upokojujúce účinky si ju v spálni zamilujete!

Jazmín

Vedeli ste, že práve táto rastlinka je známa aj pod menom Dar Bohov? Tento nádherne voňajúci popínavý ker miluje slnko sa roztvára najmä počas noci. Jazmín počas dňa podporuje bdelosť a produktivitu, v noci upokojí telo i myseľ a napomáha zaspávaniu. Kvet tiež dokáže zmierniť úzkosť, navodiť dobrú náladu a je známy aj ako afrodiziakum. Produkt z jazmínu tlmí menštruačné bolesti, pomáha pri kašli a zlepšuje krvný obeh.

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: