Menu Pridať inzerát

Máte chuť na niečo sladké? Kúpte si sezónne ovocie od lokálnych pestovateľov za dobré ceny

22. 09. 2021

Prečo konzumovať jedno jablko denne, pri akých problémoch pomáhajú slivky a prečo nevypľúvať jadierka z hrozna sa dozviete práve teraz.

Záver leta a začiatok jesene sa nevyznačuje len zmenou počasia, ale najmä úrodou na stromoch. Milujete ovocie ako sú jablká, hrušky, slivky, čučoriedky, černice alebo hrozno? Na Bazar.sk nájdete mnoho gazdov a gazdiniek, ktoré svoje s láskou vypestované plody predávajú konečným zákazníkom. Nenechajte si ujsť šťavnaté domáce ovocie, ktoré obsahuje mnoho vitamínov a zdraviu prospešných látok

Jedno jablko denne 

Jablká sú najbežnejším slovenským ovocím. Vyrába sa z nich mušt a chuťovo sú naozaj výborné. Poznáme viac ako 7-tisíc druhov jabĺk, avšak len jedno denne vraj dokáže zázraky a udrží vás ďaleko od lekára. Jablko obsahuje vlákninu, ktorá zasýti a vy aj za pomoci neho môžete odbúrať nadbytočné kilogramy. Vysoký obsah vlákniny tiež napomáha tráveniu a podľa štúdie dokáže regulovať cukor v krvi. Jablká sú tiež zdrojom vápnika, potrebného na silné kosti a tiež vitamínu C, horčíka či draslíka. Cenné antioxidanty vám pomôžu udržiavať si zdravý zrak a posilniť imunitu

Hruškami proti obezite 

Spolu s jablkami by ste do vášho každodenného jedálnička mali zaradiť aj hrušky. Podobne ako jablká, sú nízkokalorické, obsahujú vysokú dávku vlákniny a tým napomáhajú vášmu hrubému črevu, regulujú pocit hladu a tiež posilňujú imunitný systém. Hrušky majú navyše pozitívny vplyv na hladinu zlého cholesterolu a vďaka antioxidantom môžu zabrániť vysokému krvnému tlaku. Ešte vždy váhate? Varené, pečené alebo celkom čerstvé - doprajte si ich na každý spôsob. 

Slivka ako najlepší priateľ hrubého čreva

Zajedzte si sušené slivky na raňajky alebo obed a uvidíte rozdiel. Prečo denne konzumovať slivky sme vás informovali v tomto článku.

Jesenný zber hrozna nielen na víno 

Fialové, čierne, biele alebo bezjadrierkove? Je to len na vašej chuti. Z hrozna sa vyrába lahodné víno, ktoré svoj boom, podľa vinárov, zažíva najmä posledné roky. Prečo ho jesť "surové"? Hrozno má silné liečivé a protizápalové účinky, znižujú cholesterol a riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Jadierka hrozna majú navyše antioxidačný účinok, preto ich konzumujte celé a nevypľúvajte ich. 

Zdroj: Bazar.sk 

Diskusia k článku: