Menu Pridať inzerát

Tieto farby v interiéri sú hitom roku 2022

08. 01. 2022

Hitom tohto roka sú v interiérovom dizajne neutrálne, ale aj optimistické a veselé farby.

Predpovede pre farby roka 2022 prinášajú pocit optimizmu a nádeje do budúcnosti a zároveň vytvárajú z našich domovov skutočnú oázu pohody a odpočinku. Keďže každá farba má iný náboj a pre jednotlivca môže prinášať rozličné naladenie, mnohí odborníci sa prikláňajú k neutrálnym tónom, ktoré vyvažujú turbulentné obdobie pandémie, iní sa zase rozhodli ponoriť do pozitívnych a živých farieb a volia optimistické naladenie.

Zdroj: Ralph (Ravi) Kayden, Unsplash

Jemná sivobiela

Neutrálna farba, ktorá je navrhnutá tak, aby v tieni vyzerala ako biela. Takýto dizajn je tlmený, nadčasový a dobre známy, pripomína nám nostalgiu starých školských priestorov a domácností u starých rodičov. Vďaka nenáročnému odtieňu sa ľahko páruje s akoukoľvek inou farbou. Vedľa neho vynikne umenie, napríklad veľkorozmerné obrazy, ale krásne pôsobí aj v kombinácii so žiarivým kobercom.  

Zdroj:  Minh Pham, Unsplash

Veselá zelená

Optimistická zelená farba pripomína svieže ráno, keď si v pohodlnom kresle doprajeme horúcu a voňavú kávu. Tento jemný odtieň odráža prírodný svet, do ktorého sme sa počas pandémie často stiahli. Počas lock downu sa utiekame do lesov, záhrad a opätovne objavujeme liečivú silu prírody. Tento odtieň vhodne dopĺňa izbové rastliny, umelé alebo živé a podporuje pozitívnu energiu domácnosti. Ak ho spárujete so sivou farbou kameňa, dosiahnete podmanivý efekt s upokojujúcim charakterom.

Zdroj: Devon Janse van Rensburg, Unsplash

Svieža citrónová

V minulosti čelila žltá farba zatracovaniu, pretože pôsobila unavujúco a vyčerpávajúco. Slnečné odtiene sa však opäť objavujú na scéne dizajnu, pretože hľadáme rôzne možnosti, ako rozohriať svoj domov. Trendom sú najmä maslové a citrónové tóny pripomínajúce okvetné lístky slnečnice. Odborníci odporúčajú zamerať sa na farby, ktoré uzemňujú a upokojujú, ale aj povznášajú a vyvolávajú v nás veselosť. Odtiene žltej dodajú energiu každému priestoru, v ktorom sú umiestnené.  

Zdroj:  Michael Browning, Unsplash

Zdroj: unsplash.com, bazar.sk

Diskusia k článku: