Menu Pridať inzerát

Máte doma home office? Nerobte tieto chyby pri jeho zriaďovaní.

21. 04. 2022

Pracovať zo sedačky či z postele sa nedá stále. Ak si zariaďujete domácu kanceláriu alebo pracovný kútik, zohľadnite tieto tipy.

Ešte pred pár rokmi mala možnosť pracovať z domu len hŕstka ľudí, mnohí z nás zostávali doma len občas a na to bez problémov stačila aj posteľ či gauč, z ktorého sme pohodlne zvládli jeden dva dni. Dnes je situácia úplne iná, niektorí už do kancelárií nikdy nenastúpia, iní majú tzv. hybridnú prácu. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí pracujú z domu a musia svojej činnosti venovať plnohodnotný priestor, nechajte sa inšpirovať odporúčaniami, ako sa vyvarovať najčastejších chýb pri vytváraní domáceho home officu.

Zdroj:Andrea Piacquadio na Pexels

Pustite domov prirodzené svetlo.

Prirodzené svetlo je jedna z najdôležitejších vecí a najčastejšie ju prehliadame. Práca v malej tmavej miestnosti bez prirodzeného svetla je náročná a z dlhodobého hľadiska môže negatívne vplývať na vaše fyzické i duševné zdravie. Ak potrebujete stlmiť vonkajší ruch, chcete súkromie od susedov alebo potrebujete regulovať svetlo, vyberte si tie správne doplnky tak, aby ste si zabezpečili maximálnu produktivitu. Využiť môžete žalúzie, rolety, plastové okná, ktoré spoľahlivo znižujú hluk prenikajúci z ulice.

Zdroj: Visually Us na Pexels

Spravte si nástenku.

Využite priestor nad pracovným stolom a zaveste si na stenu nástenku. Ak ju potiahnete látkou, podarí sa vám rozbiť veľkú jednofarebnú plochu na stene a zároveň získate priestor, ktorý vám pomôže vniesť štipku kreativity a vlastnej osobnosti do strohého kancelárskeho kútika. Je to ideálne miesto na kalendár, kde si môžete značiť rodinné i firemné plány, pripnúť výtvory vašich detí alebo inšpiratívne afirmácie. Kúpte si hotovú alebo si starú prekryte vatelínom.

Zdroj: Ellie na Pexels

Opticky si oddeľte svoje pracovné miesto.

Je dobré oddeliť pracovný priestor, či už paravánom alebo stolom, ktorý má po bokoch vstavané steny. Zútulníte tak tento priestor a bude trochu v ústraní. Podporíte tak svoje sústredenie, mentálne oddelíte kancelársky a obytný priestor. Vďaka tomu sa vám bude ľahšie do „práce“ prichádzať aj ju nechávať za sebou. Keď si na konci dňa odložíte papiere či laptop do šuflíka, dokážete tak účinnejšie po celom dni vypnúť.

Zdroj: Taryn Elliott na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: