Menu Pridať inzerát

Toto oblečenie sa vždy oplatí kúpiť second hand.

10. 05. 2022

Ak si kupujete oblečenie z bazára, šetríte svoju peňaženku, záleží vám na životnom prostredí a obliekate sa podľa módnych trendov.

Poznáte pojem „rýchla móda“? Je to typ masovej módy, ktorá je veľmi lacná, dostupná a vyrába sa bez ohľadu na pracovné podmienky zamestnancov či životné prostredie. Takýto módny priemysel vyprodukuje 92 miliónov ton odpadu ročne a spotrebuje 79 biliónov litrov vody. Menej ako 15 % odevov sa recykluje alebo opätovne používa. Pri doprave na veľké vzdialenosti sa plytvá fosílnymi palivami, kvôli obalu a mikrovláknam, ktoré sa pridávajú do oblečenia pribúdajú tony plastu. Second hand alebo móda z druhej ruky sa tak stáva dobrou voľbou, berie ohľad na životné prostredie, je lacnejšia a často ponúka štýlové trendy veci. Pri ktorých nešliapnete vedľa?

Zdroj: Dejan Krstevski na Pexels

Džínsovinu využijete každý deň

Ak hľadáte spoľahlivý kúsok oblečenia, ktorý bude vždy trendy, stavte na rifľovinu. Obnosená, vyblednutá na správnych miestach, dokonale sadne a podčiarkne váš jedinečný štýl. Poobzerajte sa po rôznorodých možnostiach, možno vám dobre sadnú rifle, ktoré dokážu zázračne pozdvihnúť naše pozadie, alebo bundy jednoduché či s ozdobami, prípadne neodolateľné šortky i letné minisukne na dovolenku i do baru.  

Zdroj: The Lazy Artist Gallery na Pexels

Koža nikdy nezostarne

Priemyselný chov kráv je jednou z kľúčových príčin klimatických zmien, pritom koža pri správnej starostlivosti vydrží roky. Neoplatí sa investovať do novej a drahej, keď použité kožené výrobky vám ešte dlho posúžia. Najobľúbenejšie kožené veci, ktoré zoženiete za dobré ceny, sú evergreeny ako kožené bundy, buď ako športové motorkárske oblečenie alebo ako elegantné sako. Za zváženie tiež stoja topánky, pretože kožené sa dajú ľahko čistiť aj dezinfikovať. Najpopulárnejšie sú určite štýlové kožené čižmy

Zdroj: Anastasiya Lobanovskaya na Pexels

Tričká pre pohodu a štýl

Akú farbu trička hľadáte? Chcete s potlačou alebo jednofarebné? S rukávmi či bez? Výstredné či jednoduché? Dlhé alebo krátke? Ak sa radi obliekate neformálne, tričko je určite základom vášho šatníka. Stačí k nemu doplniť rifle, čižmy alebo teniskykoženú bundu a budete vyzerať nenútene a pritom trendy. Môžete pomocou neho vyjadriť svoj postoj, pretože bývajú často so zaujímavými nápismi, logami alebo si pripomenúť mladosť a kapely, na ktorých ste boli.

Zdroj: Spencer Selover na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: