Menu Pridať inzerát

Chcete sa presťahovať na vidiek? Tieto domčeky sú na predaj.

13. 08. 2022

Život na vidieku priťahuje tých, ktorým nevyhovuje ruch veľkomesta, potrebujú sa prejsť vo vlastnej záhradke a užívať si ticho okolitej prírody. Ak ste sa v popise našli, vyberte si domček, v ktorom budete šťastní.

Skôr, než sa usadíte desiatky kilometrov od mesta, mali by ste si dobre premyslieť výhody a nevýhody, ktoré vám takýto krok prinesie. Nehnuteľnosti na vidieku bývajú zvyčajne lacnejšie ako mestské v podobnej veľkosti. S tým sú spojené aj nižšie životné náklady. Iste, situácia je iná v satelitoch veľkých miest, kde sa ceny pohybujú približne na rovnakej úrovni ako v mestách. Vidiek tiež prináša silnejší pocit komunity, spojenie s prírodou a pokojnejšie tempo života.

Zdroj: Pixabay

Na samote

Bývanie v odľahlých kútoch prináša významný pocit súkromia. Nemusíte sa obávať klebetných susedov, neohlásených návštev ani zvedavých okoloidúcich. Môžete si postaviť veľký dom s obrovskou záhradou a pozemkom, kde si môžete robiť čo sa vám zachce a dokonca sa môžete dopracovať k sebestačnosti v pestovaní ovocia, zeleniny, byliniek či chove hospodárskych zvierat. V obklopení prírody získate pokoj a vyrovnanosť, počúvať budete cvrčky a žaby, v noci uvidíte hviezdy. Pozrite si rodinný dom s rozsiahlym pozemkom v tichom prostredí, usadlosť s tromi domami alebo rodinný dom na samote.  

Zdroj: Oleksandr Pidvalnyi na Pexels

V dedine

Ak hľadáte jednoduchý život, s množstvom pevných medziľudských vzťahov v čistejšom prostredí, možno vás upokojí kompromis medzi rušným mestom a samotou, bývanie na dedine. Väčšina z nich je v krásnom prostredí, s nádhernými zelenými kopcami alebo v objatí majestátnych hôr, so širokými poľnohospodárskymi poľami, čistým vzduchom a pokojom. Možno vás zaujme historický banícky dom, rodinný dom 20 minút od Bratislavy alebo vidiecka usadlosť v Dolných Orešanoch.

Zdroj: Ekrulila na Pexels

Na chate

Chata je ideálnym riešením, ak sa nechcete vzdať výhod, ktoré poskytuje mesto alebo nemôžete z mesta odísť a zároveň hľadáte priestor na oddych a relax cez víkendy, prázdniny, dovolenky. Výhodou chát je, že stoja zvyčajne menej ako veľké rodinné domy na dedinách, sú menšie, s čím sa spájajú aj nižšie náklady. Môžete si ich prerobiť alebo vyzdobiť podľa vlastných predstáv a dodať im tak špecifický šmrnc. Poskytnú vám dostatok súkromia, rodinnej pohody a slobody. Možno sa vám zapáči pôvodná drevenica v Dlhej nad Kysucou, chalupa v Bartošovej Lehôtke alebo chata v nádhernej kysuckej prírode.

Zdroj: Felix Mittermeier na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: