Menu Pridať inzerát

Chcete luxusnú obývačku za minimum peňazí? Vyskúšajte tieto triky.

04. 11. 2022

Osviežiť vzhľad svojej obývačky za rozumnú cenu je jednoduché.

Obývačku využíva celá rodina najčastejšie, pozývame do nej svojich hostí a rodinu, trávime v nej spoločné príjemné chvíle. Preto ju zariaďujeme s vkusom a štýlom tak, aby sme sa v nej cítili dobre a pohodovo. Hoci sa vytvorenie krásneho priestoru môže zdať ako veľká výzva, dá sa zvládnuť aj s minimálnym rozpočtom. Sústreďte sa na niekoľko základných kúskov, vylepšite usporiadanie nábytku a pridajte pár dekoratívnych doplnkov.

Zdroj: Daniel Barnes Unsplash

Vyberte si krásne a jedinečné kúsky

Časy, kedy len drahé kúsky predstavovali luxus, už dávno pominuli. Kľúčom k tomu, aby priestor pôsobil drahšie, je nájsť unikátne kúsky, ktoré nemá každá domácnosť. Vyhýbajte sa zariadeniam, ktoré sa vyrábajú masovo. Naopak, hľadajte inšpiráciu v starožitnostiach, pátrajte po kúskoch, ktoré majú svoj príbeh, pútajú svojim dizajnom.

Zdroj: Sidekicks media Unsplash

Sústreďte sa na svetlo

Osvetlenie zásadne ovplyvňuje atmosféru v priestore, dokáže jej dodať rozmer, teplo a svetlo. Ideálne je, ak máte veľké okná a dovnútra prúdi množstvo prirodzeného svetla. Okrem klasického lustra, ktorý zvyčajne mávame ako hlavný zdroj svetla, pridajte viacero doplnkových. Postavte do rohu lampu na čítanie, na stolík položte menšiu stolnú lampu, zapáľte sviečky alebo krb.

Zdroj: Zac Gudakov Unsplash

Čomu sa vyhnúť

Ak je miestnosť preplnená, vždy bude pôsobiť chaoticky a nebude lahodiť oku. Oplatí sa vám investovať do úložného priestoru, skriniek, ktoré sú nielen funkčné, ale aj dobre vyzerajú. Ak máte chuť a túžbu vystaviť na obdiv umenie či rôzne zberateľské predmety, urobte to citlivo. Nekvalitné plagáty, nepekne zarámované fotky, nízka kvalita obrázkov, to všetko pôsobí pre oči rušivo.

Zdroj: Kara Eads, Unsplash

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com

Diskusia k článku: