Menu Pridať inzerát

Zrkadielko, zrkadielko, povedz že mi...

07. 11. 2022

Pri kúpe zrkadla by ste sa mali zamerať nielen na funkčnosť a cenu, ale aj dizajn, vďaka ktorému vnesiete domov estetický šmrnc.

Zrkadlo nie je len kúsok lesklého skla na stene, v ktorom sa odráža váš obraz. Je to prvok, ktorý môže povzniesť váš domov a podčiarknuť jeho štýl. V menšom priestore vytvorí ilúziu väčšej plochy a vďaka tomu, že odráža svetlo, dokáže váš interiér krásne rozjasniť. Ak sa chystáte kúpiť si zrkadlo, poobzerajte sa u nás, za dobrú cenu si môžete kúpiť také, ktoré vyzerá dobre aj po rokoch.

Zdroj: E Pro na Pexels

Vyberte si kvalitu

Ak chcete, aby vám zrkadlo dlho vydržalo a dobre slúžilo, sústreďte sa na tri faktory, ktoré dokazujú jeho kvalitu – kvalita skla, hrúbka zrkadla a striebrenie zrkadla. Sklo by nemalo byť prasknuté, mať hrbolčeky a nesmie skresľovať obraz. Vďaka hrúbke vám zrkadlo verne zobrazí predlohu, aj keď bude visieť na nerovnej stene. Čím hrubšia vrstva striebrenia, tým kvalitnejšie zrkadlo.

Zdroj: Andrea Piacquadio na Pexels

Odmerajte veľkosť

Správny rozmer je najdôležitejší faktor pri výbere správneho zrkadla. Zrkadlá môžu slúžiť ako ústredný bod v miestnosti, ako dekorácia alebo len ako pozadie. Pre každý efekt sa používajú rôzne typy a veľkosti zrkadiel. Pre dramatický vzhľad si zvoľte veľké zrkadlá, ako pozadie sa hodia zrkadlá bez rámu, do šatníka sa hodia také, kde uvidíte celé telo, vrátane hlavy a nôh.

Zdroj: cottonbro na Pexels

Rozhodnite sa pre správny tvar

Tvar zrkadla rozhoduje o tom, ako esteticky bude miestnosť pôsobiť. Ak vyberiete ten správny, dokážete podčiarknuť a zvýrazniť domácu atmosféru. Okrúhle alebo oválne zrkadlo sa používa hlavne na zjemnenie ostrých hrán a dodanie jemného vzhľadu. Horizontálne zrkadlá pomôžu miestnosť rozšíriť, dlhé vertikálne zrkadlá zvýraznia jej výšku. Geometrické zrkadlá vytvárajú pocit poriadku.

Zdroj: Mariana Kurnyk na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: