Menu Pridať inzerát

Ako dobre kúpiť posteľ z druhej ruky.

17. 01. 2023

Nákup postele na bazar.sk môže byť skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze a zároveň získať kvalitný kus nábytku. Pozrite si tipy, ktoré vám pomôžu nájsť tú najvhodnejšiu.

Ak potrebujete posteľ, ale nemáte peniaze nazvyš, poobzerajte sa po ponukách postelí z druhej ruky. Ich výhodou je, že stoja zlomok ceny nových postelí. Navyše je to aj zaujímavá ekologická voľba, staršia posteľ tak nemusí putovať na skládku a znižuje sa tak dopyt po zdrojoch, ktoré by sa museli použiť pri výrobe nového kusu. Postele z druhej ruky majú svoj charakter a históriu, ktoré dodajú vášmu domovu nádych originality. 

Zdroj: pixabay

Skontrolujte rám postele

Kvalitná posteľ nemá známky poškodenia alebo opotrebovania, ako sú ohnuté alebo zlomené lamely alebo spoje, ktoré sú uvoľnené alebo kývajúce sa. Ďalej sledujte, či nenájdete škrabance alebo preliačeniny. Dávajte pozor na známky hrdze alebo korózie, ktoré by mohli naznačovať, že posteľ už nie je v dobrom stave. Posteľ zmerajte, aby sa zmestila do vašej izby a dala sa preniesť cez dvere.

Zdroj: pixabay

Skontrolujte matrac

Pri výbere matraca sa zamerajte na náznaky opotrebovania, ako sú škvrny, trhliny alebo opotrebované miesta. Venujte pozornosť celkovému stavu matraca a uistite sa, že je stále nosný a pohodlný. Dobrý matrac nemá žiaden zápach alebo zatuchnutie. Kvalitný matrac je pekný, čistý a pohodlný, aj keď je zánovný. 

Zdroj: Dmitry Zvolskiy na Pexels

Hľadajte férovú ponuku

Urobte si prieskum a porovnajte ceny podobných postelí v dobrom stave, aby ste sa uistili, že dostanete dobrú ponuku. Opýtajte sa predajcu na históriu postele a dôvod predaja. Pokiaľ je to možné, otestujte si posteľ pred nákupom, aby ste sa uistili, že je pohodlná a bude sa vám na nej dobre spať. Predtým, ako ju prinesiete domov, dôkladne ju vyčistite a vydezinfikujte.

Zdroj: Tan Danh na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: