Menu Pridať inzerát

3 tipy ako vytvoriť útulný domov.

10. 03. 2023

Ak chcete, aby váš domov poskytoval útočisko pred stresom a chaosom vonkajšieho sveta, zamerajte sa na kvalitu, trvanlivosť a udržateľnosť.

Vytvorenie pokojného a pomalého bývania je vynikajúcim spôsobom, ako znížiť stres a kultivovať príjemné tiché prostredie. Jedným zo spôsobov, ako to dosiahnuť, je starostlivo vyberať nábytok a doplnky, ktoré prinášate do svojho domova. Snažte sa vždy uprednostňovať kvalitu, odolnosť a udržateľnosť. Aj keď môže byť lákavé kúpiť si všetky nové veci, hľadanie tých použitých má mnoho výhod, ktoré môžu zvýšiť útulnosť a pocit pokoja z vášho domova.

Zdroj: Rachel Claire na Pexels

Nechajte prehovoriť nábytok z minulosti

Nábytok je jednou z najdôležitejších súčastí každého domova, pretože poskytuje funkčné aj estetické výhody. Vintage alebo starožitný nábytok dodá vášmu domovu charakter a šarm. Skvelým doplnkom do kútika na čítanie alebo tichého priestoru môžu byť napríklad útulné kreslá. Robustný jedálenský stôl poslúži ako stredobod rodinných stretnutí. Rám postele z masívneho dreva vám vytvorí pohodlné a štýlové miesto na odpočinok a načerpanie nových síl.

Zdroj: Olena Bohovyk na Pexels

Vytvorte tiché zóny

Vytváranie tichých zón v domácnosti je nevyhnutnou súčasťou podpory pokojného a pomalého života. Tieto oblasti môžu slúžiť ako útočisko na relaxáciu, meditáciu alebo iné pokojné aktivity. Na vytvorenie útulného kútika na čítanie, napríklad stačí pohodlné kreslo, stolík a mäkká deka. Vintage alebo starožitné lampy sa dajú nájsť aj za prijateľné ceny a môžu vašej tichej zóne dodať teplé a upokojujúce svetlo.

Zdroj: Dennis Perreault na Pexels

Využite second hand doplnky

Dekoratívne predmety sú konečnými bodmi, ktoré vnášajú do domova osobnosť, teplo a charakter. Jednou z veľkých výhod nákupu doplnkov z druhej ruky je možnosť nájsť jedinečné kúsky, ktoré sa inde nedajú zohnať. Napríklad, vintage váza môže dodať neutrálnej miestnosti nádych farby, vintage zrkadlo pridať hĺbku a rozmer, starožitné rámy na obrazy dodajú rodinným fotografiám nádych elegancie a nostalgie.

Zdroj: Charlotte May na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: