Napoleonove pyramídy
Predám knihu Napoleonove pyramídy-William Dietrich, vyd. Ikar 2008, 376 strán. Kniha je vo výbornom stave. Román vykresľuje fascinujúci príbeh v čase revolučného Francúzska roku 1798 plného intríg, hrabivosti a nebezpečenstva, ktorým čelí americký vysťahovalec Ethan Gage. Gambler a dobrodruh v jednej osobe sa v rýchlom a nečakanom slede udalostí ocitne v Napoleonovej armáde spolu so starodávnym medailónom. Putuje s ním po šírom mori na zradné piesky Egypta, kde môže odhaliť jednu z najväčších neodkrytých záhad histórie ľudstva...
Bratislava
5 €
Umění věštit
Predám knihu Umění věštit-Vidění ve sklenici vody-Adelma von Vay, vyd. Ekokonzult 2007, 152 strán. Obsah: Životopis slavné ezoteričky Adelmy von Vay, Věštění z křišťálové koule, Automatické psaní, 88. případů vidění ve sklenici vody, Popis skupin duchů, Duchové světla, Duchové vzduchu, Duchové vody, Duchové Země, Promluva ducha lesa, Promluva ducha světla Promluva ducha bouřek, Promluva ducha vzduchu, Promluva ducha vod, Příběh duchů Ferdinanda a W., Ze života duchů, Sedm duchovních sfér země, V říši náboženských fanatiků, O dvojnících, Stručný přehled 84 věšteckých metod.
Bratislava
3 €
Viem, čo si myslíš - Tajomstvo čítania myšlienok
Predám knihu Viem, čo si myslíš-Tajomstvo čítania myšlienok-Thorsten Havener, vyd. Timy Partners s.r.o, 160 strán.
Bratislava
3 €
Na štart do Paríža - Andrej Haverda
Predám knihu Na štart do Paríža-Andrej Haverda, vyd. T.A.R. 2002, 264 strán, obrazová príloha. Kniha je vo výbornom stave. Paríž-Dakar otvoril neznámy svet, v ktorom bol Thierry Sabine skutočným priekopníkom. Jeho krédo znie: Výzva pre tých, ktorí do toho idú, sen pre všetkých, ktorí sa nezúčastnia !" Nenechajte sny, aby sa uskutočnili bez vás! Dakar je impozantná výprava, vystihuje synonymum ľudského a športového dobrodružstva. Kapitoly: Kapitola mínus prvá: Niečo je inak, Tlačová konferencia na tému "Dakar", Tatra zbrojí na jubilejný Dakar, Rodia sa piesočné galeje, Zlatá éra dakarského praveku, LIAZ dobýva Afriku, Vítaj "Katro" na Dakare !, Štartuje Dakar, "Monsieur Dakar", Vynálezca dobrodružstiev, Holandská legenda, Dejstvo duelu Tatra &LIAZ, Dakarská horúčka pokračuje, Nehorázna smola štvorkolky, Hor sa do Kapského Mesta !, Najnovšia diagnóza: Dakar schudol, Tatra opäť triumfuje, Spomienky na českých dobrodruhov, Japonské značky "valcujú" konkurenciu, Svedectvo z Trocadéra.
Bratislava
5 €
Encyklopédia filmu
Predám knihu Encyklopédia filmu-Richard Blech, vyd. Obzor 1993, 1056 strán. Faktografický sprievodca po filmovej histórii. Sumarizuje fakty o tvorcoch, dielach, javoch, udalostiach, technických prostriedkoch a iných zaujímavých reáliách filmovej tvorby zoradených abecedne.
Bratislava
7 €
Umlčený film
Predám knihu Umlčený film-Jan Žalman, vyd. KMa 2008, 435 strán. Kniha je vo výbornom stave. První kompletní vydání antologie československých filmů 60. let od Jana Žalmana (vlastním jménem JUDr. Antonín Novák), dlouholetého šefredaktora měsíčníku Film a doba, který byl hned na počátku normalizace na podzim r. 1970 donucen k odchodu do ústraní. Autor psal vědomě "do šuplíku", neboť jako dílo "nepohodlného a politicky nespolehlivého" neměl Umlčený film naději na vydání. V deseti tematicky pojatých kapitolách se čtenář dočte zajímavá dobová svědectví o mnohdy napínavém zrodu jednotlivých filmů i o celkové atmosféře let, v nichž československá kinematografie prožívala svůj dosud nepřekonaný hvězdný okamžik...
Bratislava
7 €
Ja, Romy - Romy Schneider
Predám knihu Ja, Romy-Renate Seydel, vyd. Smena 1994, 288 strán. Významná a krásna herečka Romy Schneider si od svojich 13 rokov písala denníky. Jej umelecky i ľudsky bohatý, nie vždy šťastný život bol pestrý i dramatický. Po smrti herečky pripravila autorka tejto knihy so súhlasom a v spolupráci s matkou herečky Magdou Schneider súbor textov - zápisky z denníkov, postrehov, prepisy interview, úryvky z listov. Knihu ilustrujú mnohé fotografie zo súkromného života i z filmových rolí nezabudnuteľnej "Sisi"...
Bratislava
3,50 €
Zaľúbená hypnotizérka
Predám knihu Zaľúbená hypnotizérka-Liane Moriarty, vyd. Ikar 2015, 416 strán. Hypnoterapeutka Ellen sa cez internet zoznámi so sympatickým Patrickom a ich vzťah naberie rýchle obrátky. Keď si uvedomí, že by mohol byť ten pravý, prekvapí ju nečakanou správou...
Bratislava
6 €
Bohyňa - Tajné životy Marilyn Monroe
Predám knihu Bohyňa-Tajné životy Marilyn Monroe-Anthony Summers, vyd. Smena 1989, 471 strán. Spracovanie životopisného materiálu slávnej herečky, ktorý sa opiera o autentické výpovede.
Bratislava
4 €
Proti rakovine nie sme bezmocní
Predám knihu Proti rakovine nie sme bezmocní-David Servan-Schreiber, vyd. SPN-Mladé letá 2009, 256 strán. Kniha je vo výbornom stave.Kniha prináša najnovšie odborné, ale zrozumiteľné informácie, jasne vysvetľuje všetko o chorobe a zároveň ponúka rady nielen ako jej predchádzať a bojovať s ňou, ale aj ako zdravo žiť, ako zlúčiť tradičné a alternatívne postupy v liečbe; ako sa správne stravovať (vrátane protirakovinovej stravy), ako minimalizovať škodliviny v životnom prostredí, ako cvičiť a využívať pohyb alebo ako zosúladiť myseľ s telom. Navyše autor pridáva výnimočné a inšpirujúce príbehy ľudí, ktorí sa nepoddali, hoci im do života vstúpila ťažká choroba, vrátane svojho osobného príbehu...
Bratislava
7 €
Peter Šťastný - Hokej na dvoch kontinentoch
Predám knihu Peter Šťastný-Hokej na dvoch kontinentoch-Igor Otčenáš, vyd. Timy 1997, 248 strán, väčší formát.
Bratislava
5 €
Malvína z Bretónska - Jerome Klapka Jerome
Predám knihu Malvína z Bretónska-Jerome Klapka Jerome, vyd. Smena 1981, 221 strán. Kniha obsahuje tri krátke prózy: Malvína z Bretónska, Dom na konci, Sivé rukavičky.
Bratislava
2,50 €
Rostliny - Zeleň na Zemi
Predám knihu Rostliny-zeleň na Zemi-Elisabetta Damio, Francesca Grazzini, vyd. Obzor 1994, 96 strán, v češtine, kniha pre mládež, väčší formát. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
4 €
Tarzan - Edgar Rice Burroughs
Predám knihu Tarzan-Edgar Rice Burroughs, vyd. Mladé letá 1990, 247 strán. Dobrodružný príbeh chlapca, ktorý sa narodil a osirel v africkej džungli a jedine vďaka opatere a ochrane opice Kaly mohol prežiť a vyrásť v mocného a obratného muža...
Bratislava
2,50 €
Atlas alpínek
Predám knihu Atlas alpínek-Albert Pilát, vyd. Academia 1973, 508 strán, v češtine. Obsah: Část všeobecná-Jak rozmnožujeme skalničky, Množení dělením, Řízkování, Hřížení, Výsevy, Část speciální, Část obrazová.
Bratislava
5 €
Pečieme sa láskou 3 - Čokoládové špeciality
Predám knihu Pečieme s láskou 3 - Dr. Oetker, vyd. Dr. Oetker s.r.o. 2006, 112 strán. 52 originálnych čokoládových špecialít. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
4,50 €
Kapesní atlas léčivých rostlin
Predám knihu Kapesní atlas léčivých rostlin-Václav Jirásek, František Starý, František Severa, vyd. Státní pedagogické nakladatelství Praha 1986, 320 strán, v češtine.
Bratislava
3,50 €
Máša a medveď
Predám knihu Máša a medveď-Príbehy, maľovanky, hádanky, veselé úlohy, vyd. Egmont 2014, 64 strán. Na jednej strane je čiara fixkou, inak je kniha čistá, nevyfarbená.
Bratislava
2 €
Ako sa rozmnožujú a rozširujú rastliny
Predám knihu Ako sa rozmnožujú a rozširujú rastliny-Marie Lhotská a kol., vyd. Obzor 1987, 390 strán. Kapitoly: Všeobecná časť-Rozmnožovanie semenných rastlín, Rozširovanie, Klíčenie a klíčny odpočinok, Špeciálna časť-Samorozširovanie-autochória, Vystreľovanie semien z plodov, Rozširovanie rozrastaním rastlín, Rozširovanie hygroskopickými útvarmi, Rozširovanie vetrom-anemochória, Lietanie drobulinkých semien, Lietanie páperovitých diaspór, Lietanie krídlatých diaspór, Unášanie diaspór po zemi, Vytriasanie diaspór z rastlín. Rozširovanie vodou-hydrochória, Plávanie páperovitých a krídlatých diaspór, Plávanie diaspór so vzdušnými priestormi, Plávanie semien s nepriepustným osemením, Plávanie vegetatívnych diaspór, Rozširovanie dažďovými kvapkami, Rozširovanie živočíchmi-zoochória, Rozširovanie prichytávaním háčikatých, ostnatých a priľnavých diaspór na telo živočíchov, Rozširovanie diaspór trusom a vývržkami, Rozširovanie diaspór pri stavbe hniezd, pri kŕmení mláďat, robení zimných zásob a stratách pri zbere potravy, Rozširovanie diaspór mravcami, Rozširovanie človekom-hemerochória, Rozširovanie znečisteným osivom, Rozširovanie pri obrábaní pôdy, Rozširovanie dopravou, Rozširovanie s odpadom a zeminou, Rozširovanie zámerné, Rozširovanie rôznotvarých diaspór jedného druhu-polychória, Terminologický slovník, Register slovenských názvov, Register českých názvov, Register latinských názvov.
Bratislava
7 €
Veľké kriminálne prípady II. - V.P. Borovička
Predám knihu Veľké kriminálne prípady II.-V.P. Borovička, vyd. Naše vojsko 1989, 421 strán, v slovenčine. Obsah: Prípad prezidentovej milenky, Prípad ctižiadostivého maliara, Prípad predavača korzetov, Prípad flámu s dievčatami, Prípad usilovného mlynára, Prípad štyroch bezočivých Američanov, Prípad surovca Billa, Prípad vraha v uniforme, Prípad holohlavého Raya a tučnej Marthy, Prípad ukradnutej Mony Lisy, Prípad deväťprstého Alfreda, Prípad prefíkaného lumpa, Prípad nevernej krásavice, Prípad márnotratnej nevesty, Prípad gréckej tragédie, Prípad geniálneho vynálezcu, Prípad muža, ktorý predal Eiffelovu vežu.
Bratislava
3 €
Nepokorená Javorina
Predám knihu Nepokorená Javorina-Milan Varsik, vyd. Pravda 1982, 320 strán. Kapitoly: Ožili chodníčky na Javorine, Martin Škrovánek a Ján Hollý, Krádež v Hlbokom, ... a stopovanie zostalo bezvýsledné, Tisíc korún za Rusa, Stopa končí v Mauthausene, František Jenáček, Samko Marônek, Janko Bystřický, Dievčatko a vojak z fotografie, Poliak Edward Lanyszewski, Volám sa Janko Bílik, Koniec agenta Bohuša a gardistu Glucha, Zachránil vlastnú mať, Štefan Sentinek, Adam Cvajniga, Konali tak, ako učili, Balada o deviatich upálených, Tovar na chrómovanie.
Bratislava
3 €
Frekvenčný slovník slovenčiny
Predám knihu Frekvenčný slovník slovenčiny na báze Slovenského národného korpusu-RNDr. Radovan Garabík a kolektív, vyd. Veda 2017, 568 strán, väčší formát. Kniha je vo výbornom stave. Frekvenčný slovník zachytáva slovnú zásobu súčasnej slovenčiny, ako sa používala v rozpätí 25 rokov z prelomu 20. a 21. storočia, a je založený na textových a jazykových zdrojoch Slovenského národného korpusu Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV: na korpuse prim-7.0-frk v rozsahu vyše 250 miliónov slovných a iných jednotiek nachádzajúcich sa v textoch z r. 1991 - 2015, ktorých zloženie je vyvážené - umelecký, náučný a publicistický štýl sú zastúpené rovnako jednou tretinou textov; na morfologickej databáze - slovníku tvarov Slovenského národného korpusu. Frekvenčný slovník slovenčiny na báze Slovenského národného korpusu obsahuje takmer 30 000 najfrekventovanejších slov v týchto častiach: Slovník lem podľa absolútnej frekvencie Slovník lem podľa priemernej redukovanej frekvencie Slovník lem podľa abecedy s rozšírenými frekvenčnými údajmi Frekvenčný zoznam grafických symbolov a číslic Frekvenčný zoznam grafém Frekvenčný zoznam grafém stojacich na začiatku slov Frekvenčný zoznam slovných druhov
Bratislava
12 €
Kapesní atlas Rostliny polí a zahrad
Predám knihu Kapesní atlas Rostliny polí a zahrad-František Hron, Otakar Zejbrlík, vyd. Státní pedagogické nakladatelství 1974, 408 strán, v češtine, čieronobiele obrázky. Obsah: Fytoekologická a fytocenologická charakteristika polí a zahrad, Charakteristiky zastoupených rostlinných čeledí-Přesličky, Rostliny dvouděložné, Rostliny jednoděložné, Obrysový klíč k určení charakteristických čeledí, rodů a druhů rostlin, Terminologický slovníček. Část speciální.
Bratislava
3 €
Nebuď hulvát - Sprievodca etiketou
Predám knihu Nebuď hulvát-Sprievodca každodennou etiketou-Meghan Dohertyová, vyd. Yoli 2016, 192 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
3,50 €
Si ten pravý ? - Barbara De Angelis
Predám knihu Si ten pravý ?-Barbara De Angelis, vyd. Columbus 2009, 344 strán. Kapitoly: Pochopiť, prečo niekoho milujeme-Láska nestačí, Prečo istých ľudí ľúbime, Zaľúbiť sa z nesprávnych dôvodov, Šesť najväčších chýb na začiatku vzťahu. Vyhnúť sa nesprávnej partii-Desať typov vzťahov, ktoré nefungujú, Fatálne chyby, Časované bomby kompatibility. Ako spoznať správneho partnera-Šesť vlastností, ktoré má mať váš partner, chémia: čo rozpaľuje a čo nie, Kompatibilita: ako identifikovať toho pravého, Záväzok: prijať ho a dodržať, ak je správny, a upustiť od neho, ak nie je. Dobrodružstvo lásky.
Bratislava
4,50 €
Tučniaky
Predám knižku Tučniaky-Julia Bird, vyd. McD 2014, 22 strán, so samolepkami, menší formát. Obsah: Čo sú tučniaky ?, Kde žijú tučniaky ?, Tučniak malý, Tučniak cisársky, Poskakujúce tučniaky, Mláďatá tučniakov, Zábava tučniakov.
Bratislava
1 €
Veselí zajkovia - leporelo
Predám leporelo Veselí zajkovia-Ľubica Kepštová, ilustrácie Pierre Couronne, vyd. Junior 2004, 10 strán, vo výbornom stave.
Bratislava
2 €
Slnečné zrniečko
Predám zošit Slnečné zrniečko-Mária Pavlovová, vyd. Balgarski Chudožnik, 16 strán, v slovenčine, formát A4.
Bratislava
1 €
Prvá poľovačka - Vitalij Bianki
Predám zošit Prvá poľovačka-Vitalij Bianki, vyd. Raduga 1990, 16 strán, formát A4, v slovenčine, zošitová väzba.
Bratislava
1 €
Ako sa Maša pohnevala s vankúšom
Predám zošit Ako sa Maša pohnevala s vankúšom-G. Lebedevová, vyd. Raduga Moskva 1986, 16 strán, v slovenčine, formát A4, zošitová väzba.
Bratislava
1 €
1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 21