Nemožné - Danielle Steel
Predám knihu Nemožné-Danielle Steel, vyd. Liber Novus 2015, 319 strán. Keď sa dynamická majiteľka galérie stretne s nekonvenčným umelcom, od pohromy nie je ďaleko. No ak dvaja úplne odlišní ľudia zdieľajú vášeň k umeniu, Parížu a jeden k druhému, nič nie je naozaj nemožné...
Bratislava
2,50 €
My little Pony - V kúzelnom svete poníkov
Predám knihu My little Pony-V kúzelnom svete poníkov 1-Katarzyna Kaczan-Borowska, vyd. Egmont 2008, 78 strán, v slovenčine.
Bratislava
3 €
Čo nás čaká po smrti
Predám knihu Čo nás čaká po smrti-Migene González-Wipplerová, vyd. Ikar 2012, 224 strán. Kniha je vo výbornom stave. Človek sa zväčša nebojí smrti samej osebe, bojí sa predstavy nebytia – stavu, keď prestane existovať. Predstava nebytia je nám taká cudzia, že sa s ňou nedokážeme stotožniť. Nechceme prestať vnímať život, nechceme prestať existovať. Keď myslíme na smrť a na to, čo môže nasledovať, zaujíma nás naše osobné prežitie. Bojíme sa, že stratíme najvnútornejšie myšlienky a pocity – samu podstatu ľudského bytia. Keby sme sa smrti nebáli, keby sme s určitosťou vedeli, že ďalej budeme žiť, náš život by nadobudol hlbší zmysel. Vedeli by sme, že naša duša je na ceste vývoja. Jeho smer nie je náhodný ani bezúčelný. Z určitého dôvodu existujeme a budeme existovať večne... Kniha Čo nás čaká po smrti prináša významné vedecké a osobné dôkazy o tom, že naša osobnosť neumiera spolu s naším telom. Autorka majstrovsky spája empirický svet vedy s éterickým svetom ducha a prináša výskumom podložené argumenty o prežití duše. A čo je najdôležitejšie – dáva nám nádej...
Bratislava
6 €
Největší regionální kuchařka - 3333 receptů
Predám knihu Největší regionální kuchařka, vyd. Astrosat 2003, 326 strán, v češtine, väčší formát. Kniha je vo výbornom stave. 3333 vyzkoušených receptů od lidí ze všech koutů naší republiky, ze všech regionů.
Bratislava
8 €
Vlastimil Harapes
Predám knihu Vlastimil Harapes-50 let života a práce, vyd. Pluto 1997, 180 strán. Kniha je vo výbornom stave. Kapitoly: Tancování, Hraní a zpívání, Šéfování, Biografická data, Můj bratr. Text je v češtine, nemčine a angličtine.
Bratislava
4,50 €
Slovník zlomyseľných dievčat
Predám knihu Slovník zlomyseľných dievčat-Tania Schlieová, vyd. Ikar 2000, 144 strán. Kniha je vo výbornom stave. Duchaplné, vtipné, cynické či ironické výroky nie sú len mužskou doménou. Autormi sú výlučne ženy, napr. Coco Chanel, Agatha Christie, Marlene Dietrichová, Sophia Lorenová, Brigitte Bardotová, Cher, Jane Fondová - všetky ich výroky, tvrdenia, definície a aforizmy o mužoch sú naplnené sebairóniou, zlomyseľnosťou a uštipačnosťou...
Bratislava
3 €
David Copperfield uvádza Neuveriteľné príbehy
Predám knihu David Copperfield uvádza Neuveriteľné príbehy-Osemnásť poviedok z pera kúzelníkov slova, vyd. Columbus 1996, 418 strán. Obsah: Predslov-Dean Koontz, Úvod-David Copperfield, Sneh-David Copperfield, Podobnosť čiste povrchná-Ray Bradbury, Premena Tegudžaja Batira-Jack Kirby, Diamanty nie sú večné-S.P.Somtow, Ako normálni ľudia-Kevin J. Anderson, Spievajúci strom-Eric Lustbader, Maňuška-Joyce Carol Oatesová, Premena-Lucy Taylorová, Ôsmy december-Dave Smeds, Poradca-Larry Bond, Geroldov tajný trik-Raymond E. Feist, Zmluva s diablom-Robert Weinberg, Záhada nech zostane záhadou-Lisa Masonová, Celkom maličký chrobáčik-P.D.Caceková, Rovno do večnej blaženosti-Dave Wolverton, Posledné zmiznutie-Matthew Costello, Za splnu mesiaca-Janet Berlinerová.
Bratislava
4 €
Ja to zvládnem - Betty MacDonald
Predám knihu Ja to zvládnem-Betty MacDonald, vyd. Mladé letá 1993, edícia Čajka, 193 strán. Kniha je vo výbornom stave. "Radosť zo života bez ohľadu na okolnosti" -to je motto celého románu. Hoci sa dej odohráva väčšinou v nemocničnom prostredí, odvážna Betty nás rozosmeje aj v najvážnejších životných situáciách...
Bratislava
3 €
O Haríkovi a Billovi, dvoch kamarátoch...
Predám knihu O Haríkovi a Billovi, dvoch kamarátoch-Ako som krstil medveďa-Rudo Moric, vyd. Mladé letá 1988, 119 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
3,50 €
Psychoanalytik, Kavky, Mesto kostí, Padlý anjel
Predám knihu Najlepšie svetové čítanie-Psychoanalytik-John Katzenbach, Kavky-Ken Follett, Mesto kostí-Michael Connelly, Padlý anjel-Don J. Snyder, vyd. Reader´s Digest Výber 2003, 576 strán. Kniha je vo výbornom stave. V knihe sú 4 romány. Psychoanalytik: V deň svojich päťdesiatych tretích narodenín dostáva psychoanalytik výhražný list. Pokiaľ do dvoch týždňov neodhalí totožnosť jeho pisateľa, bude musieť spáchať samovraždu - inak ohrozí zdravie a život svojich príbuzných. Horúčkovité pátranie ho zavedie do dávno zabudnutej minulosti... Kavky:: Druhá svetová vojna sa chýli ku koncu, vylodenie v Normandii je na spadnutie, ale pre jeho úspešnosť treba ešte na pevnine pripraviť čo najlepšie podmienky. Jednou z nich je aj zničenie telefónnej ústredne neďaleko okupovaného Remeša... Mesto kostí: V lesoch na Hollywood Hills náhodou nájdu kosti dvanásťročného chlapca, ktorého mŕtvolu sem pred mnohými rokmi ukryl jeho vrah. Skúsený policajný detektív Harry Bosch sa musí spletitou sieťou stôp a dôkazov prepracovať k šokujúcej pravde... Padlý anjel: Terry Mcuinn sa v mladosti zaprisahal, že rodné Maine, kde jeho otec pracoval ako správca, nechá navždy ďaleko za sebou. Po otcovej smrti však postupne začína zisťovať, že ho k tomuto miestu nepútajú len spomienky z detstva...
Bratislava
4 €
Nádherné Orinoco - Jules Verne
Predám knihu Nádherné Orinoco-Jules Verne, vyd. Mladé letá 1990, 263 strán. Dobrodružný príbeh sa odohráva vo Venezuele pri mapovaní rieky Orinoco. Cesta troch priateľov po rieke Orinoco, ktorí sa snažia nájsť pravdu o umiestnení prameňov tohto venezuelského toku. Onedlho sa k nim pripájajú aj dvaja Francúzi, ktorí na tej istej rieke pátrajú po nezvestnom plukovníkovi Kermonovi...
Bratislava
3 €
Doktor a jeho přátelé
Predám knihu Doktor a jeho přátelé-Jiří Pejša, vyd. Západočeské nakladatelství 1989, 192 strán, v češtine. Kniha je vo výbornom stave. Známý vypravěč příběhů ze své lékařské praxe napsal knihu vzpomínek na známé osobnosti uměleckého i odborného světa. Herec-Zdeněk Štěpánek, Pěvec-Jan Konstantin, Houslista-Alexandr Plocek, Obr Dobr-Jaroslav Vojta, Komik-Jan Werich, Historici architektury-Dobroslava a Václav Menclovi, Domov spisovatelů na Dobříši, Velký V.V.-V.V. Štech, Básník-Josef Kainar, Historik-Zdeněk Kalista, Neurochirurg-Zdeněk Kunc.
Bratislava
3 €
Užitkové rostliny tropů a subtropů
Predám knihu Užitkové rostliny tropů a subtropů-Pavel Valíček a kolektiv, vyd. Academia Praha 1989, 417 strán, v češtine. Kniha vedle základní botanické charakteristiky tropických a subtropických užitkových rostlin uvádí údaje o jejich hospodářském významu a rozšíření, sklizených produktech z pěstovaných i planých rostlin, jejich významu ve výživě člověka a o jejich využití v průmyslu, domácnostech, lidovém léčitelství apod. Rovněž podává přehled o klimatických a půdních poměrech v tropických a subtropických oblastech.
Bratislava
10 €
Defektologický slovník
Predám knihu Defektologický slovník-kolektív autorov, vyd. Státní pedagogické nakladatelství Praha 1978, 475 strán, v češtine. Oborový slovník, který využijí hlavně pracovníci na úseku péče o postižené osoby v rezortu školském, zdravotnickém, sociální péče a spravedlnosti.
Bratislava
4,50 €
Tajomné huby
Predám knihu Tajomné huby-Pavol Škubla, vyd. Príroda 1989, 365 strán. Obsah: Huby sa predstavujú, Historické minimum, Kedy, kde, ako, prečo, na čom ?, Farba, vôňa, chuť, Jedovaté huby a jedy, Mykoapatieka, Nemali by chýbať v kuchyni, Tak hubári svet, Tajomné posvätné huby, Význam húb v prírode a ich ochrana.
Bratislava
10 €
Dějiny Pardubic - 1. díl
Predám knihu Dějiny Pardubic- 1. díl-František Šebek a kolektiv, vyd. Městský národní výbor v Pardubicích 1990, 228 strán, v češtine, väčší formát. Kapitoly: Pravěk, Na prahu českých dějin, Středověká kolonizace a počátky Pardubic, Pod erbem ostrví, Doba pánů z Pardubic a vznik města, Před husitskými bouřemi, Husitská revoluce, Dědictví Diviše Bořka z Miletínka, Za pánů z Pernštejna, Pardubice komorním městem.
Bratislava
5 €
Srdce plné milosti - Zamyslenia na každý deň
Predám knihu Srdce plné milosti-Duchovné zamyslenia na každý deň-William G. Johnsson, vyd. Advent-Orion 2011, 376 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
5 €
Keď utiecť, tak s tebou
Predám knihu Keď utiecť, tak s tebou-Adriana Krištofíková, vyd. Motýľ 2014, 200 strán. Kniha je vo výbornom stave. Denisa uteká pred realitou do virtuálneho vzťahu. Anonymné četovanie postupne prerastie do úprimného priateľstva so sľubnou budúcnosťou. Celkom inak sa vyvíja jej skutočný vzťah...
Bratislava
3 €
Lásky jednej smutnej krásky - Ivana Havranová
Predám knihu Lásky jednej smutnej krásky-Ivana Havranová, vyd. Marenčin PT 2013, 224 strán. Kniha je vo výbornom stave. Niektoré bytosti ženského pohlavia sa stretávajú so záujmom mužov od útleho detstva. Spolužiaci im nosia žuvačky, píšu lístočky, čakajú na ne pred domom... A takto sa to v ich živote ťahá až dokonca. Mnohé z obdivovaných sa vydávajú ešte aj v domovoch dôchodcov. Jana, hlavná postava tohto románu, odhalí celý svoj láskový život, ktorý teda nebol vôbec pokojný. Prežívala dni plné nehy, napätia, smútku, vyčkávania...
Bratislava
4 €
Na gazdovstve od jari do zimy
Predám knihu Na gazdovstve od jari do zimy-Gisela Fischer, vyd. Fortuna Print 2002, 125 strán. Kniha je vo výbornom stave. Pestrá knižka pre deti o gazdovstve. Ponúka poznatky o ľuďoch a zvieratách, ktoré v ňom žijú, o prácach na poli, ktoré sú podmienené ročnými obdobiami, ako aj o poľnohospodárskych strojoch, zariadeniach a nástrojoch. Obsahuje aj príbehy o zvieratkách.
Bratislava
4,50 €
Na gazdovstve - Obrázkový lexikón
Predám knihu Na gazdovstve-Obrázkový lexikón-leporelo, vyd. Sun 2009, 32 strán. Kniha zavedie deti do prostredia zvieratiek, kde sa naučia zaradiť ktoré zvieratko k danému prostrediu patrí. Formou veselej básničky dostanú základné informácie o zvieratku.. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
3 €
Lotosová princezná - Bengálske rozprávky
Predám knihu Lotosová princezná-Mitra Mazumdár, vyd. Mladé letá 1981, 120 strán. Tieto rozprávky sa často vysmievajú ľudskej naivite a hlúposti. Hrdinovia v nich neraz zvádzajú nerovné, ale víťazné boje s nadprirodzenými bytosťami. Mnohé rozprávky vychádzajú z každodenného života bengálskej spoločnosti. Rozprávky: Ihlový radža, Lotosová princezná, Sedem bratov-čámpovníkov, Šít a Basanta, Arun, Barun a Kiranmala, Nílkamal a Lálkamal, Princ Granátové jablko, Manimala, dcéra podsvetia, Zlatá a strieborná ihlica, Sukhu a Dukhu, Palček, Radža Habučandra a minister Gabučandra, Zaťko, Brahman a brahmanka, Brahman a jeho synovec - obchodník, Sarkárov syn.
Bratislava
5 €
Benediktova voľba
Predám knihu Benediktova voľba-Stratégia pre kresťanov v postkreťanskom svete-Rod Dreher, vyd .Postoj media 2017, 340 strán. Kniha je vo výbornom stave. Akú stratégiu by mali zvoliť kresťania v dnešnom svete? Kresťania sa dnes nachádzajú v čase rozhodovania. Rozhodnutia, ktoré urobíme, budú mať dôsledky pre životy našich potomkov, nášho národa a našej civilizácie...
Bratislava
5 €
Život pochází ze života
Predám knihu Život pochází ze života-Šrí Šrímad A.Č. Bhaktivédánta, vyd. The Bhaktivedanta Book Trust 2016, 299 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
2,50 €
Mortal Questions - Thomas Nagel
Predám knihu Mortal Questions-Thomas Nagel, vyd. Cambridge University Press 2018, 215 strán, v angličtine. Kapitoly: Death, The Absurd, Moral Luck, Sexual Perversion, War and Massacre, Ruthlessness in Public Life, The Policy of Preference, Equality, The Fragmentation of Value, Ethics without Biology, Brain Bisection and the Unity of Consciousness, What is it like to be a bat ?, Panpsychism, Subjective and Objective.
Bratislava
4 €
Cukor a soľ - Táňa Keleová-Vasilková
Predám knihu Cukor a soľ-Táňa Keleová-Vasilková, vyd. Ikar 2004, 232 strán. Kniha je vo výbornom stave. Rozvod nie je vždy riešením. Platí to aj v prípade Nory. Dcéry vyrástli a starostlivosť o ne a domácnosť ju po rokoch už nenapĺňa. Napriek nesúhlasu manžela Ľuboša si doplní vzdelanie a zamestná sa. Netuší však, že to je začiatok konca ich rodiny...
Bratislava
4 €
Nech zošalie láskou - Halina Pawlowská
Predám knihu Nech zošalie láskou-Halina Pawlowská, vyd. Liber Novus 2017, 127 strán, mäkká väzba. Príbehy a humorné postrehy, ktoré sa točia okolo jednej témy-láska.
Bratislava
1,50 €
Hup a Hop - Dobrodružství dvou opičáků
Predám knihu Hup a Hop-Dobrodružství dvou opičáků-Jiří Kafka, vyd. Albatros Praha 1981, 223 strán, väčší formát, v češtine, ilustrácie Miloš Noll.
Bratislava
5 €
Ako dať deťom to, čo naozaj potrebujú
Predám knihu Ako dať deťom to, čo naozaj potrebujú-Niko Macinská,80 strán. Kniha je vo výbornom stave. Kniha o tom, čo sú to emocionálne potreby a ako ich naplnenie, či nenaplnenie ovplyvňuje naše životy. Autorka čerpala z vlastných mnohoročných skúseností s 8 deťmi a tiež zo skúseností svojich známych, s ktorými často riešila otázku, ako budovať s deťmi vzťahy tak, aby nielen vedeli, ale aj cítili, že sú milované. Zároveň je kniha ktorá je autorkinou spoveďou o tom, ako sa jej pri svojich deťoch darilo, ale aj nedarilo. Nájdete v nej praktické príklady zo života, ktoré sa reálne stali. Ukáže vám, ako porozumieť emocionálnym potrebám nielen vašich detí, ale aj tým vašim. A tiež môže slúžiť ako návod na napĺňanie emocionálnych potrieb v každodennom živote...
Bratislava
4,50 €
Domáca kuchyňa - Polievky, omáčky, pečené mäsá...
Predám knihu Domáca kuchyňa-Polievky, omáčky, pečené mäsá, dusená zelenina, šaláty-Marianna Tóth-Pánya, vyd. JTCs, s.r.o., Komárno, 96 strán, väčší formát.
Bratislava
4,50 €
1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 21