Lásky a hriechy Beatrice Cenci
F. D. Guerrazzi: Lásky a hriechy Beatrice Cenci Román Beatrice Cenci je vášnivou obhajobou krásnej devy Beatrice, ktorá sa zaplietla do temnej príhody. Vražda jej otca Francesca Cenciho, násilníka, hýrivca, človeka bez citu, skrýva v sebe veľa záhad. Podľa niektorých prameňov celá rodina sa dohodla na odstránení nenávideného Cenciho, ktorý trápil, ba umučil aj svoje deti. Podľa inej tradície Cenci šiel vo svojej hýrivosti tak ďaleko, že chcel zneužiť aj vlastnú dcéru. Jej milý Guido Guerra ho preto zavraždil. Rímske súdy obviňujú z tohto činu Beatrice Cenci a ostatných príslušníkov rodiny. vydal: Tatran vydanie: druhé rok vydania: 1975 strán: 492 väzba: tvrdá s papierovým prebalom stav knihy: dobrý, len stránky sú zhnednuté vekom cena: 3 € + poštovné /dobierka/, osobný odber ... Kliknutím na moje meno uvidíš aj ďalšie moje inzeráty!
Trnava
3 €
Povedať prepáč nestačí
Silvia Koscelanská-Hajdučeková: Povedať prepáč nestačí Život je jednoduchý, ak sa máme o koho oprieť, ale ťažký, keď sa nám osud začne škeriť do tváre – zamýšľa sa Alexandra. Po smrti babičky, ktorá sa o ňu starala, príde o všetko. Stratí nielen domov, ale navyše ju jej dôverná priateľka Júlia nechutným spôsobom zradí. Alexandra, nahnevaná na celý svet, sa rozhodne pretrhnúť všetky nitky so Slovenskom a odíde do Prahy. Tam nájde prácu aj nový domov, ale nie lásku. Srdce, pošramotené ľudskou zlobou sa bojí otvoriť novému vzťahu, až kým sa nezoznámi s Pavlom, ktorý sa do nej zamiluje. Keď k nemu konečne pocíti dôveru a nechá vstúpiť do svojho života novú lásku, osud sa s ňou znova nepekne pohrá... Nemilosrdne jej dá najavo, že je už neskoro. Alexandru zlomí aj táto skúsenosť, no podnieti ju k tomu, aby sa rozhodla skončiť so zlobou a po dvadsiatich rokoch napísala Júlii list, v ktorom ju požiada o stretnutie. Zdá sa, že návrat domov bude príjemnejší než jej odchod. Lenže karty sa poriadne zamiešajú a na povrch vyplávajú tajomstvá, o ktorých Alexandra ani netušila... Pútavý román, veľmi dobre sa číta ... vydal:Motýľ vydanie: prvé rok vydania: 2014 strán: 191 väzba: tvrdá lesklá stav knihy: výborný, nová kniha - vhodná aj ako darček cena: 3,50 € + poštovné / dobierka /alebo osobný odber / Kliknutím na moje meno uvidíš aj ďalšie moje inzeráty
Trnava
3,50 €
Kukučkino vajce
C.J. Cherryhová: Kukučkino vajce Hlavný hrdina sa ocitne v situácií, v ktorej život - a viac ako len život - závisí od schopnosti dorozumieť sa s bytosťami úplne odlišnej inteligencie ako je tá naša ... vydal: Smena edícia: Fantastika vydanie: prvé rok vydania: 1990 strán: 202 rozmery: 205 x 135 väzba: mäkká, lesklá stav knihy: veľmi dobrý cena: 3 € + poštovné (dobierka) alebo osobný odber Kliknutím na moje meno uvidíš aj ďalšie moje inzeráty!
Trnava
3 €
Hľadá sa Elizabeth
Emma Healeyová: Hľadá sa Elizabeth Čo spravíte, ak máte vyše osemdesiat rokov a vaša najlepšia priateľka Elizabeth odrazu nereaguje na volanie ani neotvára dvere, keď naliehavo klopete. Spozorujete nákladné auto naložené jej majetkom a nepríjemného syna vašej priateľky, ktorého váš záujem otravuje a hnevá. Nejasne tušíte, že starej priateľke sa stalo niečo zlé. Upozorníte na to svoju chápavú dcéru, políciu, hocikoho, kto je ochotný vás vypočuť, ale to je všetko. Nikto vám neverí, zaregistrujete blahosklonné pohľady, ľútosť, poučovanie, dobre mienené rady aj výčitky. Nachádzate sa totiž v etape svojho života, keď vás vek oberá o fyzickú silu, pamäť, nie však o odvahu a zmysel pre dobro. A tak vám neostáva nič iné, len sa pustiť do pátrania na vlastnú päsť... ale ako, keď už sama presne neviete, čo je realita a čo ilúzia, a musíte si pomáhať lístočkami a poznámkami? Hlavná hrdinka Maud sa napriek tomu nedá odradiť. Ide predsa o záchranu človeka, odhalenie starých tajomstiev a nájdenie pravdy. Zároveň však aj o hľadanie pochopenia, o zachovanie toho, čo všetci potrebujeme práve vtedy, keď sme najslabší – ľudskej dôstojnosti a lásky. vydal: IKAR a.s. 1. vydanie rok vydania: 2014 strán: 304 formát 125×200 väzba: tvrdá s papierovým prebalom stav knihy: veľmi dobrý, nová - vhodná aj ako darček cena: 5 € + poštovné /dobierka/, osobný odber Pozri aj moje ďalšie inzeráty!
Trnava
5 €
Textilní doplňky
Caroline Gibert: Textilní doplňky Protože se nejrůznější doplňky dnes již staly nepostradatelnými, představuje vám tato kniha více než dvacítku výrobků, jež si lze zhotovit na poslední chvíli, dvěma střihnutími nůžkami a třemi doteky lepidla, ale i takových, jejichž výrobě musíte věnovat několik hodin u šicího stroje. Šperky, tašky, ale také řada dalších zajímavých doplňků… Sami si vytvořte svůj vlastní styl, hrajte si s materiály, motivy, barvami! vydal: REBO Productions CZ, spol. s.r.o. edícia: Dobré nápady v praxi v českom jazyku vydanie: prvé rok vydania: 2008 strán: 64 Rozmer 165×235×18 väzba: tvrdá lesklá stav knihy: výborný, nová cena: 3,50 € + poštovné /dobierka/ alebo osobný odber Kliknutím na moje meno uvidíš aj ďalšie moje inzeráty!
Trnava
3,50 €
Kompozičný šach na Slovensku
Bedrich Formánek: Kompozičný šach na Slovensku Veľmi podrobná kniha o slovenskom kompozičnom šachu: história, biografické dáta a foto skladateľov, prehľady súťaží, šachových hliadok, bibliografia, 301 úloh a štúdií slovenských autorov, atď. ... vydala: Šport, slov. telovýchovné vydavateľstvo edícia: Tréner Bedrich Formánek vydanie: prvé rok vydania: 1984 strán: 232 rozmery: 21 x 15 x 2 cm väzba: tvrdá lesklá stav knihy: výborný cena: 3.50 € + poštovné /dobierka alebo osobný odber/ Kliknutím na moje meno uvidíš aj ďalšie moje inzeráty!
Trnava
3,50 €
Ruža pre Jula Verna
Peter Glocko: Ruža pre Jula Verna / alebo Päť týždňov bez balóna / Pre čitateľov od 11 rokov Dobrodružno-historický román s prvkami žánru sci-fi. Vzrušujúca púť po Slovensku,neúnavné pátranie po odkaze tajomného Paracelsa a hrdinstvo pánov Nadara, Verna a Floriana iste zaujme čitateľa, ktorý má rád tajomné príbehy. Nájde sa svedok, ktorý sa rozprával s dvomi tajomnými Francúzmi, vystupujúcimi pod pravými či falošnými menami ? Dočkáme sa svedectva neznámych ryžovačov zlata na Dunaji alebo pltníkov, ktorí dvojici tajomných Francúzov dokonca pomáhali pri úteku ? Ozvú sa aj svedkovia zo slávnej a starodávnej Banskej Štiavnice ? Neukráťte sa o fantastické dobrodružstvo! vydali: Mladé letá edícia: Klub mladých čitateľov vydanie: prvé rok vydania: 1986 strán: 359 ilustroval: Dezider Tóth väzba: tvrdá s papierovým prebalom stav knihy: výborný, len obal nesie trochu známky stretnutia s vodou cena: 3,50 € + poštovné /dobierka/ alebo osobný odber Kliknutím na moje meno uvidíš aj ďalšie moje inzeráty!
Trnava
3,50 €