Templársky meč červený,čierny
Táto nádherne vytvorená replika meča je vyrobená ocele, s vynikajúcou rukoväťou a zdobená detailmi z 24K zlata. Krásna limitovaná edícia meča templárskeho rytiera. Rád templárskych rytierov bol založený v roku 1118 s cieľom zabezpečiť správu svätých miest a chrániť pútnické cesty. Templársky rád dosiahol svoj vrchol v 13. storočí. Templárski rytieri sa považovali za rytierov Božích, ochrancov cirkvi a kresťanstva. Ich motto bolo: „NON NOBIS, DOMINE, NON NOBIS, SED TUO NOMINI DA GLORIAM“. "Vzdávajte slávu nie nám, Bože, nie nám, ale svojmu menu." Stredovekí templárski rytieri bojovali po boku kráľa Richarda I. (Richard The Lion Hearted) a ďalších križiakov v bitkách o Svätú zem. Celková dĺžka: 120 cm Dĺžka čepele: 94 cm Dĺžka rukoväte: 12 cm Hmotnosť: Okraj: Tupý Hlavica: Zamat - zdobená.
Zubrohlava
85 €
Repliky templárských dýk
Rád templárov (oficiálny názov Pauperes commitiones Christi templique Salomonis - Chudobní ochrancovia Kristovi a chrámu Šalamúnovho) bol stredoveký vojensko-mníšsky rytiersky rád, ktorý v roku 1119 založil francúzsky rytier Hugo de Payens. Prioritnou úlohou Rádu bolo ochraňovať kresťanských pútnikov zo Západu na cestách po Svätej Zemi. Rád bol násilne rozpustený a neskôr, roku 1312 aj oficiálne zrušený. História Rádu dodnes vyvoláva mnoho nezodpovedaných otázok, neobjasnených záhad a templári sú zdrojom najúžasnejších legiend. Podľa legendy veľmajster Jacques de Molay tesne pred svojou smrťou preklial francúzskeho kráľa, ministra i pápeža a všetkých povolal aby sa do roka zodpovedali zo svojich činov pred Božím súdom. Všetci traja prekliati zomreli ešte ten istý rok. 440 z nehrdzavejúcej ocele Dĺžka čepele: 24 cm Dĺžka: 39,5cm Váha dýky: 190 g Celková hmotnosť vrátane pošvy: 244 g Drevená podložka na stenu upravovaná ,alebo vodorovná 5 €. Dýky sú nové originál v krabici.
Námestovo
18 €
Templárský náhrdelník-gold
Templárský náhrdelník-gold,Luxusný šperk.Kríž templárov nápis:Non nobis Domine sed nomini tuo da gloriam non „Nie nám, Pane, ale tebe, patrí sláva a víťazstvo.Ide o citát z Knihy žalmov, ktorý je chválou pravého Boha. Žalm je kritikou pohanstva a zdôraznením, že len pravá (kresťanská) viera zabezpečí človeku požehnanie a zveľadenie. Preto sláva patrí Pánovi. V Biblii nájdeme citát v pozmenenej podobe „Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam“ – „Nie nás, Pane, nie nás, ale svoje meno osláv.“.VEĽKOSŤ: 5,8 cm * 4,2 cm,Dĺžka reťaze:60 cm.
Námestovo
10 €
Repliky historických mečov
1.Slobodomurári sú nadnárodné neverejné združenie, ktoré vznikalo ako aristokraticko-meštianske, neskôr ako elitné buržoázne výrazne kozmopolitné kluby sociálno-etického a humanitárneho charakteru, venujúce sa filozofickej činnosti, v minulosti aj alchýmii. Tajuplnosť slobodomurárov v minulosti viedla k obvineniam zo vzájomného poskytovania obchodných a iných výhod, či vplyvu na políciu.Jadro rukoväte je tvorené z liatiny, na ktorom je vrstva semišovej červenej tkaniny. Cez tento semišový povrch je nasadená vrstva pozlátenej nerezovej oceli. Záštita je tiež tvorená z nerezovej pozlátenej ocele, na ktorej nájdete bohaté reliefne zdobenie s tematikou slobodných murárov. Hlavica je potom z rovnakého materiálu a nájdete na nej slobodomurársku hviezdu. Kvalitná nerezová oceľ Detailné reliéfne spracovanie Kvalitná konštrukcia Súčasťou repliky "MURÁRSKA PÝCHA A TAJOMSTVO" je kvalitný drevený vývesný štít, vďaka ktorému si tento meč môžete zavesiť na akúkoľvek stenu. Meč je nový zabalený v krabici. 2. Pozlátená liatinová rukoväť je bohato zdobená ornamentmi. Na záštitě je umiestnená pečať Rádu templárskych rytierov a dvaja rytieri na koni. Na hlavici je vyobrazený červený templársky kríž. Neprehliadnuteľné sú aj píniové šišky a francúzska ľalie - prvky juhofrancúzskej heraldiky. Čepeľ je zdobená jemným leptom zlatistej farby, v ktorom opäť nájdete emblém templárskych rytierov. Rád templárov bol založený v roku 1119 burgundským rozšírený Hugo von Payns. Meno poriadku vzniklo po povolení o jeho zriadení v blízkosti Chrámu Šalamúnovho. Templársky rytieri nosili biele plášte s typickým červeným krížom. Rád templárov bol jedným z najväčších a najmocnejších kresťanských rytierskych rádov stredoveku. S jeho mocou a veľkosťou sa mohol rovnať už len iba poriadok maltézskych rytierov alebo poriadok nemeckých rytierov. Celý názov poriadku znel Chudobní rytieri Krista a Šalamúnovho chrámu (Pauperes commitiones Christi templique Salomonici), všeobecne sa používa termín rytieri temple, Templársky rytieri či len templári. Drevený panel.
Zubrohlava
85 €
Staroveká pištol
Staroveká pištoľ –replika s kresadlovým zámkom, na rukoväti vyryté svetlé ornamenti. +5€ drevený stojan vodorovný, Drevená podložka na stenu upravovaná drásaním,tj.opalovaná,kartáčovaná a následne 3x morená ozdobená mosadznými filigranmi s erbom 7€. Výrobok zo španielskej dielne Denix. Dĺžka 30 cm.
Zubrohlava
25 €
Tehlička Posledná večera
Tehlička Posledná večera Veľkosť: 44 mm 28mm 3 mm Ježiš je na prednej strane a posledná večera od Leonarda Da Vinci na zadnej strane. Materiál: Pozlátený kov,pekný suvenír,sviatočná dekorácia Balenie: 1ks s akrylovou ochrannou krabičkou.
Námestovo
5 €
Vychádzková palica s dýkou zdobenou - kobra,lev, k
Vychádzková palica s dýkou zdobenou - kobra lev,kôň, votrelec,. Trojrozmerná rukoväť lebky je z liatej mosadze. Ručne leštená mosadz,dlžka noža cca 30 cm. Celková dĺžka 92 cm X 5 cm šírka rukoväte. Pakistan Cobra Sword Cane je zaujímavá vychádzková palica, ktorá je vyrobená , so skrytou čepeľou - ostrím jednoduchého tvaru a dizajnu s rukoväťou v tvare a zároveň s podobizňou hlavy hada, konkrétne kobry,leva, koňa, votrelca. Kovové púzdro má povrchovú úpravu vyhotovenú čiernou farbou. V spodnej časti púzdra je gumová pätka, ktorá tlmí nárazy palice a zvyšuje komfort pri chôdzi pričom plní i funkciu tlmenia zvuku... Čo sa týka úchopovej časti vychádzkovej palice, teda materiálu, z ktorého je rukoväť vyrobená je zliatina. Palica sa vďaka tvaru rukoväte vynikajúco drží a dobre sa s ňou manipuluje. pozdrite moje inzeraty
Námestovo
25 €
Templárský štít
Právo nosiť šarlátový kríž, sprvu v tvare kríža latinského či gréckeho, na srdciach (na ľavom ramene plášťa) dal templárom pápež Eugen III. pri svojej návšteve Francúzska v roku 1147 pri príprave 2. krížovej výpravy, kedy sa po Veľkej noci zúčastnil aj zasadnutia kapituly francúzskych templárov v ich novom sídle vystavané severne od Paríža: "... toto víťazné znamenia im poslúži ako štít a oni sa nikdy neobráti na útek tvári v tvár neveriacim. "Na bielom plášti, kde biela predstavovala čistotu (cudnosť), sa objavila víťazná šarlátová farba mučeníckej krvi. Zostávajúce rádová farba - čierna - potom predstavovala temný svet hriechu, ktorý templári nechali za sebou.Materiál drevo,rozmer 40 cm.
Zubrohlava
10 €
Kord-meč
Kord je chladná pobočná bodná zbraň, ktorá sa vyvinula z neskorých typov bodných mečov. V našom prostredí prvýkrát vyskytnutá začiatkom 15. storočia . Zo svojou štíhlou a dlhou čepeľou postupne vytláčal mohutnejší meč . Teraz ruka nemusela byt chránená železnou rukavicou /aby mohla ľahšie stlačiť spúšť palnej zbrane / Chránil ju kôš zo železných ramien rukoväte.Celková dĺžka meča je cca 115 cm Hmotnosť cca 1,5 kg.Čepeľ je vyrobená z nerezovej ocele,tupá.Rukoväť je potiahnutá koženkou s troma vnútornými oblúkmi. Možnosť dokúpiť vodorovný drevený stojan, zvislý drevený stojan opalovaný ,lakovaný,stojan na stenu za 7 €.
Zubrohlava
85 €
Ploskačka CCCP
Ploskačka CCCP so 4 pohárikmi.darčeková kazeta s likérkou CCCP o objeme 0,28 l a pohárikmi s lievikom. špecifikácia : zaujímavá nerezová ploskačka s veľkým kovovým znakom bývalého Sovietskeho zväzu a nápisom CCCP. Má poistný uzáver,dodáva sa v kazetovom balení, vhodná ako darčekový predmet. Kazeta obsahuje ploskačku,4 nerezové poháriky a lievik,vhodná do prírody, kempovanie a pod.
Námestovo
18 €
Rad Vlasteneckej vojny 2.triedy-repro
Rad Vlasteneckej vojny , bolo sovietske vyznamenanie udeľované všetkým vojakom Sovietskej armády a partizánom za hrdinstvo v boji proti nemeckým okupantom vo Vlasteneckej vojne. Vyznamenanie vzniklo 20. mája 1942 a udeľovalo sa v dvoch stupňoch. Na získanie Radu Vlasteneckej vojny I. stupňa boli stanovené tieto podmienky: zničenie dôležitého objektu v tyle nepriateľa zničenie dvoch ťažkých, stredných, alebo troch ľahkých tankov či obrnených transportérov ako prvý vniknúť do dôležitého postavenia protivníka 15-60 úspešných bojových letov zostrelenie troch lietadiel úspešný námorný výsadok na nepriateľskom území zajatie nepriateľskej lode a jej dopravenie do vlastnej základne. Spolu odznak a znak,čiže 2 kusy.
Námestovo
9 €
Ploskačka vlk,jelen
Krásna nerezová ploskačka s obsahom 0,18 dcl s pevným uzáverom na prenos alkoholických aj nealko nápojov. Je skvelým pomocníkom na poľovačkách, veď nie je nič lepšie, ako dúšok svojho obľúbeného nápoja pri prechádzke lesom. Ploskačka je na oboch stranách potlačená motívom orla , jeleňa, vlka a vzadu je stručný opis v angličtine. Určite poteší oko každého poľovníka či milovníka prírody.
Zubrohlava
8 €
Vreckové hodinky KGB,CCCP
Vreckové hodinky KGB,na baterku..Vlastnosti produktu: Priemer:3,6cm,hrúbka:1,5cm,chelková dĺžka reťaze:30cm.
Zubrohlava
10 €
Stredoveká dýka Roobin Hood
Robin Hood bol anglický ľudový hrdina, šľachetný zbojník, pomstiteľ bezprávia a ochranca chudobných, ktorý údajne žil v Sherwoodskom lese v Nottignhamshire v strednom Anglicku v čase vlády kráľa Richarda 1.Levie srdce. Ospevovali ho anglické ľudové povesti zo 14. a 15. Storočí. V mnohých príbehoch je Robinovým úhlavným nepriateľom šerif z Nottinghamu. Krásna replika aj s pošvou Popis: Dĺžka noža: 40 cm Dĺžka čepele: 26 cm Dĺžka rukoväte: 11 cm Nerezová leštená čepeľ,oceľ440, zrkadlový efekt
Námestovo
18 €
Tri katany čierného,červeného,bieleho draka
Elegantná sada replík samurajských mečov Septembra Katana Wakizashi Tanto s čiernou drevenou pošvou s ručnými rezbami,čepele sú priostrené Dĺžka katana s pošvou: 101 cm Katana dĺžka bez pošvy: 94cm Katana dĺžka čepele: 68 cm Wakizashi dĺžka s pošvou: 79 cm Wakizashi dĺžka bez pošvy: 71cm Wakizashi dĺžka čepele: 48 cm Dĺžka času s pošvou: 54 cm Dĺžka doby bez pošvy: 48 cm Dĺžka čepele dlhý: 29 cm 440 čepele z nerezovej ocele,vhodné ako dekorácia na krb ,možnost zavesit na stenu,
Námestovo
65 €
Anglická kresadlová pištoľ 18.storočie
Anglická kresadlová pištoľ 18.storočie ,funkčná mechanika Dlžka:39 cmVáha:617g materiál morené drevo, mosadz,+5€ drevený stojan.Výrobok zo španielskej dielne Denix.POZRI MOJE INZERATY Predaj len osobám nad 18 rokov! Nutný zbrojný preukaz, nakoľko sa jedná o prepis tejto strelnej zbrane na iného držiteľa patričného zbrojného preukazu!
Námestovo
27 €
Otvárač listov katana
Otvárač listov katana-set popis: Celková veľkosť: 16 cm x 12 cm v darčekovej originálnej krabičke zo španielských dielní. Vynikajúci darček do kancelárie alebo štúdia, rovnako ako otvárač, krásny dekoratívny predmet. Jemné gravírovanie na čepeli. V dvoch prevedeniach.
Rabča
10 €
Dýka SPQR Julius Caesar
Bohaté zdobená Rímska dýka Senatus Populus Que Romanus. Skratka SPQR znázornená na čepeli dýky vyjadruje Senatus Populus Que Romanus znamená "Senát a ľud Rímsky." Čepel je z nerez oceli 420,pošva zdobená výjavmi z Ríma. Celková dlžka dýky je cca 31 cm Hmotnost cca 0,7 kg+3€ drevená podložka na stenu,5 € drevený stojan.Pozrite moje inzeráty.
Zubrohlava
27 €
Kord-meč
Kord je chladná pobočná bodná zbraň, ktorá sa vyvinula z neskorých typov bodných mečov. V našom prostredí prvýkrát vyskytnutá začiatkom 15. storočia . Zo svojou štíhlou a dlhou čepeľou postupne vytláčal mohutnejší meč . Teraz ruka nemusela byt chránená železnou rukavicou /aby mohla ľahšie stlačiť spúšť palnej zbrane / Chránil ju kôš zo železných ramien rukoväte.Celková dĺžka meča je cca 97 cm Hmotnosť cca 1,5 kg.Čepeľ je vyrobená z nerezovej ocele,tupá.Rukoväť je potiahnutá koženkou s troma vnútornými oblúkmi. Možnosť dokúpiť vodorovný drevený stojan, zvislý drevený stojan opalovaný ,lakovaný,stojan na stenu za 8 €.
Zubrohlava
85 €
Rytierská temlárská dýka
Replika založená na historických dizajnoch. Replika je dekoratívna. Nie je to na výcvik ani na boj. Čepeľ: nerezová oceľ 440, obojstranne hladká. Okrem toho je na jednej strane pri rukoväti gravírovanie v podobe templárskej pečate s nápisom: SIGILLUM MILITUM CHRISTI (Pečať Kristových bojovníkov). Púzdro: plast potiahnutý ekologickou kožou. Kovanie: kovom gravírovaná rukoväť - kovom gravírované symboly spojené s rádom Templárska hlava: kovová guľovitá pečiatka Templársky nápis SIGILLUM militum Christi (Seal Warrior Christ) Jelec: kovová gravírovaná so štítom templárov dĺžka plášťa: asi 40 cm Dĺžka bez pochvy: asi 36 cm Dĺžka čepele: asi 24 cm Šírka čepele pri rukoväti: asi 2,4 cm Hrúbka čepele pri rukoväti: asi 3 mm
Námestovo
25 €
Vreckové hodinky pre poľovníka-medveď,orol,jeleň
Vreckové hodinky,na baterku,nové,celokovové.Vlastnosti produktu: Priemer:4,8 cm Hrúbka: 1,5cm Celková dĺžka reťaze:30 cm.V prevedeniach brondz.Dokonalý doplnok pre poľovníka alebo do zbierky.+ 3 € darčeková kazeta s odznakom jeleňa
Námestovo
10 €
Vreckové hodinky pre rybára
100% vysoko kvalitné ,na baterku. Potiahnutím a otočením tlačidla na vrchu nastavíte čas. Stlačením tlačidla na vrchnej strane otvoríte kryt. Dokonalý doplnok pre milovníka rýb alebo do zbierky. Technické údaje: Priemer púzdra: cca. 4,5cm Hrúbka puzdra: cca. 1,6 cm (vrátane obalu) Dĺžka reťaze: cca. 36,2 cm
Námestovo
10 €
Sovietsky zväz pamätná tehlička
Sovietsky zväz pamätná tehlička,pozlátený kov Veľkosť: 4.4 cm x 2,8cm Hrúbka: 3 mm Príslušenstvo: plastový obal Hmotnosť: 32 g
Námestovo
5 €
Štýlové tmavo strieborné,zlaté hasičské vreckové h
Štýlové tmavo farbou strieborné,zlaté hasičské vreckové hodinky s retiazkou najlepší darček pre hasiča,čierným darčekovým vreckom. Vlastnosti produktu: • Quartz • Priemer: cca 4,6 cm • Hrúbka: cca 1,5 cm • Celková dĺžka reťaze: O 30 cm • Vysoko kvalitné Heavy Luxury dizajn
Zubrohlava
10 €
Templárský prsteň - gold
Templárský prsteň - gold,masívný prsteň,pozlátený.Vnútorný priemer v mm 21.Veľkosť prsteňa 66,templárské znaky,po stranách,vpredu názov Non nobis Domine, non nobis, sed Nomine tuo da gloriam.Význam Non nobis Domine, non nobis, sed Nomine tuo da gloriam "Nie nám Pane, nie nám, ale svojmu menu daj slávu."Rád templárov (oficiálny názov Pauperes commitiones Christi templique Salomonis - Chudobní ochrancovia Kristovi a chrámu Šalamúnovho) bol stredoveký vojensko-mníšsky rytiersky rád, ktorý v roku 1119 založil francúzsky rytier Hugo de Payens. Prioritnou úlohou Rádu bolo ochraňovať kresťanských pútnikov zo Západu na cestách po Svätej Zemi. Rád bol násilne rozpustený a neskôr, roku 1312 aj oficiálne zrušený. História Rádu dodnes vyvoláva mnoho nezodpovedaných otázok, neobjasnených záhad a templári sú zdrojom najúžasnejších legiend.
Zubrohlava
15 €
Templárska dýka Assassins
Templárska dýka Assassins. Templársky rytieri sú dobre známi pre svoj prosperujúci vzrast k moci, ako aj pre svoj veľkolepý poklesok. Či už ste alebo nie ste milovníkom histórie, počuli ste o tejto významnej časti histórie a s najväčšou pravdepodobnosťou spoznáte neslávne červený kríž. Členovia templárov bojovali v mene Boha a držali sa veľmi prísneho kódexu správania. Táto dýka poskytuje fantastické vizuálne znázornenie templárských rytierov. Dýka je vynikajúcim dekoračným kúskom alebo darčekovým predmetom. Notoricky známy templársky kríž je uvedený na okrúhlej hlavici aj na pošve. Čepeľ: nerezová oceľ 440 Dĺžka dýky 40 cm
Zubrohlava
18 €
Stredoveká dýka kráľa Šalamúna
Stredoveká dýka kráľa Šalamúna je nevyhnutnosťou pre každého, kto chce do svojej zbierky pridať nový, elegantný stredoveký kúsok histórie. Tento krátky meč kráľa Šalamúna je ten, ktorý upúta pozornosť a získa si rešpekt súčasne. S celkovou dĺžkou 40 cm sa tento krátky meč s 23 cm čepeľou,ktorá je vyrobená z nehrdzavejúcej leštenej ocele a rukoväť sa vyznačuje zložitými detailmi kráľa Šalamúna .
Zubrohlava
25 €
Vikingská oceľová dýka
Jeden pohľad na túto vikingskú dýku s vám napovie, že Vikingovia nosili a používali široké dýky. Táto krátka čepeľ ponúka všetku silu, ktorá sa zvyčajne nachádza vo vikingskej zbrani. Táto dýka má širokú čepeľ s dvojitou výplňou pozdĺž chrbtice, čo pomáha znižovať jej hmotnosť. Chránič dýky sa skladá zo zložito detailne tvarovaného mosadzného priečnika zdobeného uzlovým dizajnom, zatiaľ čo rukoväť drevená ,opatrená tmavohnedým omotaním, ktoré zaisťuje dobré a pevné držanie. Hlavica je malá a zaoblená, pričom ladí s mosadzným dizajnom. Absolútne úžasný predmet alebo zberateľský kúsok. Celková dĺžka:46 cm,dĺžka čepele: 32 cm,hmotnosť:675 g
Zubrohlava
45 €
Perkusná pištoľ, Brescia (Taliansko) 1825-replika
Perkusná pištoľ, Brescia (Taliansko) 1825. Staroveká pištoľ –replika s kresadlovým zámkom,pohyblivá mechanika,na rukoväti vyryté svetlé ornamenti.Drevená podložka na stenu upravovaná drásaním,tj.opalovaná,kartáčovaná a následne 3x morená ozdobená mosadznými filigranmi s erbom 8€. Výrobok zo španielskej dielne Denix. Dĺžka 38 cm.Váha 555 g. pozrite video
Námestovo
38 €
Templárska mini dýka
Táto rytierska dýka je zmešenu zbraňou k nášmu obľúbenému templárskemu meču ale tiež peknou samostatnou dýkou.čepeľou, ktorú je možné nosiť aj samostatne. Upozorňujeme, že táto dýka nie je zbraň pripravená na boj. Je navrhnutá ako zberateľský alebo dekoračný výstavný kus a nie je vhodná na bojovú rekonštrukciu. Okrem zberateľskej kvality sa perfektne hodí aj ako rekvizita. Materiál: Celková dĺžka: cca. 39 cm
Zubrohlava
20 €
1 2 3 4