Karel Ondřej Bél
Predám knižku Karel Ondřej Bél-napsal Prof. Dr. Albert Pražák-Zvláštní otisk z Ročenky vědeckých ústavů města Bratislavy, vyd. Universum Bratislava 1934, 35 strán, v češtine.
Bratislava
3 €
Synovia slnka - Mýty a povesti indiánskych kultúr
Predám knihu Synovia slnka-Mýty a povesti indiánskych kultúr, vyd. Mladé letá 1977, 260 strán, väčší formát. Ilustrácie Koloman Sokol. Obsah: Mýty a povesti Strednej Ameriky: O časoch, keď obloha bola prázdna a zem bez života, O štyroch záhubách sveta a o Slnku i Mesiaci na oblohe, O prvých ľuďoch, Ako prišla kukurica medzi ľudí, Zlaté časy Toljanu, Prečo Ketsalkoatl opustil Toljan, Záhuba Toljanu, Prečo ukrutné povodne zalievali ďaleký kraj, kam prišli Toltéci, Prečo nedostal boh Slnka bohyňu Mesiaca za ženu, Ako od počiatku narastala moc mayského národa, Ako zahynul Dzibilčaltún, Ako v Ušmale za noc vyrástol čarodejníkov palác, Lietajúca Jaguárica, O jeleňovi-Vládcovi svetla, Krásna pani Šočiketsal, Prečo Aztékovia zanechali svoj domov v Astlane, Prvé rozbroje medzi Aztékmi, Ako Aztékovia zanechali Taraskov v krajine rybárov, Boj s Kopilom, Vidina Anaváku, Ako našli Aztékovia miesto, kde postavili Mexico-Tenočtitlan, Ako poslal Kráľ Motekusoma Ilvikamina poslov do Astlanu, O kráľovi básnikov Nesavalkojotlovi, Ako si kráľ Motekusoma našiel smelého dvorana, Ako bohovia varovali všetky národy, Náčelník Hatuej, Zlé znamenia a predzevesti nešťastia, Pád Tenočtitlanu. Mýty a povesti Južnej Ameriky: O Pánovi sveta-Virakočovi, Ako Kon premenil úrodnú zem na prašnú púšť, O slnku Intim a Mesačnej panej Mamakilji, O pramatke a praotcovi, Ako prišla na svet dúha-krásna Čučačika, Ako prišla na svet noc, Po veľkom ohni, O Vtáčích ľuďoch, O veľkej potope, O čarodejnom strome, Mocný Vatiakuri, Ako bojovali Pariakáka s Valjaljom, Ako poslalo Slnko svoje deti na zem, Inka Tupak Yupanki a boh Slnka Inti, Vyvolená panna Slnka a pastiev, Ako ostala odvážna princezná v srdci Kordiller, Oljantaj a Hviezda Radosti, O posledných inkoch, O poklade inkov, Zlatý vládca-El dorado.
Bratislava
6 €
Pamätnica Roka Ľudovíta Štúra 2005-2006
Predám knihu Pamätnica Roka Ľudovíta Štúra 2005-2006, vyd. Matica slovenská 2007, 188 strán. Publikácia podáva súbor objavných štúdií o medzníkoch i „bielych miestach“ Štúrovho života a diela. Jednotlivé kapitoly sú – okrem živých reportáží – doplnené hodnotnými príspevkami erudovaných literárnych historikov, múzejníkov i jazykovedcov, nechýbajú ani úryvky zo Štúrovej tvorby či citáty o Štúrovi a celom predmetnom významnom období moderných slovenských dejín...
Bratislava
4 €
Životné lekcie pre ženy - Jack Canfield
Predám knihu Životné lekcie pre ženy-Jack Canfield, Mark Victor Hansen-od autorov kníh Slepačia polievka pre dušu, vyd. Motýľ 2004, 216 strán. Kniha je vo výbornom stave. Životné lekcie poskytujú múdrosť, ktorá vám dodá silu a inšpiráciu. Kniha kombinuje pravdivé príbehy písané srdcom s výkladom jednotlivých krokov...
Bratislava
5 €
Martin Rakovský-Bratři Rakovští z Rakova
Predám knižku Martin Rakovský-Bratři Rakovští z Rakova- napsal Prof. Dr. Albert Pražák-Zvláštní otisk z Ročenky vědeckých ústavů města Bratislavy, vyd. Universum v Bratislavě 1934, 38 strán, v češtine.
Bratislava
3 €
Poslední templář - Raymond Khoury
Predám knihu Poslední templář-Raymond Khoury, vyd. Domino 2006, 405 strán, v češtine. Kniha je vo výbornom stave. Akkon, 1291. Zatímco poslední křesťanská bašta neodvratně padá do rukou muslimům, hrstce templářů se podaří prchnout se záhadnou truhlou, kterou jim svěřil umírající velmistr řádu...
Bratislava
5 €
Velké postavy východního myšlení-Slovník myslitelů
Predám knihu Velké postavy východního myšlení-Slovník myslitelů-Ian P. McGreal, vyd. Prostor 1998, 624 strán, v češtine. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
6 €
Školský lexikón
Predám knihu Školský lexikón A-Z-Ivona Březinová, vyd. Príroda 2011, 256 strán, v slovenčine. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
5 €
Vždyť jsou to jen zvířata - Zdeněk Veselovský
Predám knihu Vždyť jsou to jen zvířata-Zdeněk Veselovský, vyd. Mladá fronta 1974, 294 strán, v češtine. Ředitel pražské zoologické zahrady a přední odborník v etologii – nauce o chování zvířat se ve čtivě psané knížce pokouší čtenáři přiblížit pozoruhodný život zvířat a zvláštnosti jejich chování. Využívá přitom svých bohatých zkušeností i rozsáhlé odborné literatury. Zajímavě vypráví o životním rytmu zvířat, o jejich výživě, jednání za nebezpečí nebo při útoku apod. Značnou pozornost věnuje různým typům svazku mezi dvěma jedinci a péči o potomstvo...
Bratislava
3 €
Tohle zvládneš - Tipy a triky pro zamilované
Predám knihu Tohle zvládneš-Tipy a triky pro zamilované-Karin Kampwerthová, vyd. BB art 2005, 126 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
3 €
Nezapomenutelná láska - K.Hepburnová-S.Tracy
Predám knihu Katharine Hepburnová & Spencer Tracy-Nezapomenutelná láska-Christopher Andersen, edice Milostné příběhy slavných, vyd. Albatros 2007, 367 strán, v češtine.
Bratislava
5 €
Rusko-slov.-slov.ruský slovník z knižničnej vedy..
Predám knihu Rusko-slovenský slovensko-ruský slovník z knižničnej vedy a informatiky-Viera Šimová-Marta Nálevková, vyd. Matica slovenská 1985, 478 strán. V úvode knihy je pečiatka. Slovník zahrňuje terminológiu z oblasti knihovníctva, bibliografie a informatiky. Kapitoly: Charakteristika slovníka, Excerpované pramene, Rusko-slovenský slovník z knižničnej vedy a informatiky, Slovensko-ruský slovník z knižničnej vedy a informatiky. Zoznam ruských akronymov a skratiek.
Bratislava
5 €
Toulky tovačovskou minulostí
Predám knihu Toulky tovačovskou minulostí aneb 695 let historického putování městem pod Spanilou věží-Leon Bouchal a kolektiv, vydalo město Tovačov 2016, 184 strán, väčší formát, v češtine. Kniha je vo výbornom stave. Město Tovačov se stejnojmenným zámkem leží při středním toku řeky Moravy v nadmořské výšce 200 m, v samém srdci rovinaté úrodné Hané. Je středem pomyslného čtverce, jehož vrcholy tvoří na severu krajské město Olomouc, na východě město Přerov, na jihu město Kroměříž a na západě pak město Prostějov. Díky této své významné strategické poloze se již krátce po svém založení město stalo důležitou křižovatkou obchodních cest, vázaných na soutok řek Moravy a Bečvy, který se nachází jihovýchodně od města. Obsah-Kapitoly: Historie města, Historie tovačovských škol, Tovačov v letech válečných, Tovačov-město kulturních památek, Tovačovská příroda, Sport v Tovačově, Slavní rodáci a osobnosti města, Zajímavosti z Tovačova, Tovačovské pověsti a povídky, Tovačov v písničkách, Recept na tovačovského kapra, Městský znak a prapor.
Bratislava
6 €
Mikulás meséi (v maďarčine)
Predám knihu Mikulás meséi-Homoki-Nagy Katalin, vyd. Polygon Kiadó 1990, 76 strán, väčší formát, v maďarčine.
Bratislava
3,50 €
Keby som bol Egypťan
Predám knihu Keby som bol Egypťan-Jacqueline Morley, vyd. Slovart 1996, 48 strán, väčší formát. Kniha je vo výbornom stave. Táto kniha nám umožní zažiť, precítiť a pochopiť život starovekých Egypťanov...
Bratislava
5 €
Dejiny anglickej a americkej literatúry
Predám knihu Dejiny anglickej a americkej literatúry-Štefan Baštín a kol., vyd. Obzor 1993, 352 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
8 €
Ten nevyspytateľný svet - Milan Zelinka
Predám knihu Ten nevyspytateľný svet-Milan Zelinka, vyd. Slovenský spisovateľ 2009, 104 strán. Kniha je vo výbornom stave. Poviedková knižka slovenského prozaika, držiteľa ceny Anasoft litera za rok 2007 (za románovú novelu Teta Anula). Obsahuje krátke poviedky a črty z prostredia slovenského vidieka, ktoré je autorovi dôverne známe, no nájdeme v nej aj motívy z cudziny. Poviedky : Príbehy z domova: Kompas, Poplach, Príbeh so známkami, Malicherný príbeh, Príbeh z rýchlika, Bez svedkov, Aničkine ryby, Plody lenivosti, Udava, Udava, vábivá vodička, Nádherné rybárčenie, Dobrý rybár, Otec, Ja som, ty si..., Matildin muž, Ponuka, Pokušenie, Smrť ľavého halfa, Posledné želanie. Príbehy z cudziny: Protest, Tajomstvo starého kresla, Poskytovateľ služieb, Cesta hanby, Nefilatelistický príbeh, Géniom z utrpenia, Divadelný príbeh, Tajomstvo maratónskeho bežca, Príbeh osamelého človeka, Mary, grófka Howová, Prebudenie, Až po hrob, Okamih pravdy.
Bratislava
3,50 €
Výstavba podkrovia
Predám knihu Výstavba podkrovia-Horst Fischer-Uhlig, vyd. Ikar 1995, 130 strán, väčší formát. Obsah: Prečo výstavba podkrovia ?, Aké podkrovie je vhodné na výstavbu ?, Stavebné normy, Mnohostranné využitie podkrovného priestoru, Vedieť, čo je-plánovať čo má byť, Individuálny náčrt pôdorysu, Štruktúra a izolácia strechy, Jednoduchá výstavba vnútra, Svetlo v podkroví, Vykurovanie a teplá voda v podkroví. Príklady výstavby podkroví-Podkrovie so zimnou záhradou, Bývanie pod strechou: hrazdená konštrukcia, Priestrannejšie ako mnohé "normálne byty", Veľa miesta na atypické bývanie pod strechou, Slnečné priestory v podkroví, 2 podlažia v podkroví, Podkrovie v centre mesta, Komfortné bývanie v podkrovnom byte, Bývanie ako v rodinnom dome, Experimentálne bývanie pod strechou, Pod strechou stredovekého meštianskeho domu, Nápady na bývanie pod strechou. Vyššia kvalita bývania pod hrebeňom strechy, Výborné riešenie: dom na dome, Bývanie pod strechou: problémy a riešenia, Kuchyne a kúpeľne pod strechou: problémy a riešenia, Odborné termíny-ľahko a zrozumiteľne.
Bratislava
4,50 €
Jánošík - Milan Ferko
Predám knihu Jánošík-Milan Ferko, vyd. Slovenský spisovateľ 1987, 579 strán. Autor sa obrátil k bohatej ľudovej tradícii o Jánošíkovi takisto aj k novým historickým faktom a vytvoril román o osudoch ľudového hrdinu Jánošíka uprostred rušných udalostí pohnutej doby. Kapitoly: Vo veľkej hre, Sláva a pád, Staré rováše, Ďaleko do slobody, Traste sa, kaštiele!, Zlomený sen.
Bratislava
5 €
Veselí nad Moravou na pohlednicích
Predám knihu Veselí nad Moravou na pohlednicích a fotografiích z první poloviny 20. století II., vyd. U vydavatelství Chludil vydalo město Veselí nad Moravou 2005, 160 strán, v češtine. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
5 €
Patnáctiletý kapitán - Jules Verne
Predám knihu Patnáctiletý kapitán-Jules Verne, vyd. Albatros 1989, edice Podivuhodné cesty, 317 strán, v češtine. Ilustrace-H. Mayer. Kniha je vo výbornom stave. Příběh patnáctiletého plavčíka velrybářské lodi Poutník Dicka Sanda o jeho strastiplné pouti nejdříve na lodi a posléze Afrikou. Vedle poučení z entomologie, námořnictví a přírodopisu Afriky poukazuje román na hrůzy obchodu s otroky v druhé polovině 19. století a vyzdvihuje statečnost a odvahu mladých lidí...
Bratislava
10 €
50 rokov Západoslovenských energetických závodov
Predám knihu 50 rokov Západoslovenských energetických závodov-Vojtech Sládek, vyd. Alfa 1972, 167 strán, väčší formát. Obsah: Vývin elektrizácie na území Západoslovenského kraja do vzniku Západoslovenských elektrární, úč. spol., Vznik a rozvoj všeužitočných elektrární po r. 1919, Slovenské elektrárne, úč. spol. (1942-1948), Od obnovenia ZSE do ukončenia plošnej elektrizácie obcí (1949-1960), Západoslovenské energetické závody, n.p., Súčasná organizácia ZSE, n.p., Nová technika...
Bratislava
8 €
Námesačné limeriky - Poviedky o námesačníctve
Predám knihu Námesačné limeriky-Humoristické príbehy-Berco Trnavec, vyd. Spolok slovenských spisovateľov 2011, 200 strán. Kniha je vo výbornom stave. Kniha predstavuje pestré spektrum humoristicko-satirických mikrožánrov, tentoraz s jednotiacim spoločným menovateľom námesačníctva.
Bratislava
2 €
Cesta k šťastnému dětství
Predám knihu Cesta k šťastnému dětství-Dr. Catherine Gueguenová, vyd. Rybka Publishers 2014, 280 strán, v češtine. Jak vychovávat dítě, aby bylo šťastné a aby se harmonicky rozvíjelo? Jak blahodárně působit na jeho rozvoj? Mohu nechat dítě před usnutím plakat? Mohu dítěti občas uštědřit pohlavek, nebo je i pouhé plácnutí přes zadek pro dítě škodlivé? Knížka francouzské pediatričky Catherine Gue­gue­nové, která se ve Francii stala okamžitě po vydání bestsellerem, je ovšem ojedinělá – nabízí totiž nový pohled na výchovu opírající se jak o praktické zkušenosti lékařky a matky, tak o nejnovější vědecké poznatky v oblas­ti výzkumu mozku, jež zcela zpochybňují tradiční představy o výcho­vě.
Bratislava
6 €
Kto by sa bozkával pod vodou
Predám knihu Kto by sa bozkával pod vodou-Dagmar Geisler, vyd. Fragment 2013, 120 strán. Najlepšie kamarátky Georgia a Mella si navzájom prisahali, že sa nikdy nezamilujú. Ibaže jedného dňa sa pri bazéne objaví Robbie, chalan s tmavými kučeravými vlasmi a prenikavými očami... A veľkej prísahe je koniec...
Bratislava
2,50 €
Běhání - Od joggingu po maraton
Predám knihu Běhání-Od joggingu po maraton-Aleš Tvrzník, Libor Soumar, vyd. Grada Publishing 1999, 118 strán, v češtine. Publikace přináší tisícům kondičních a stovkám výkonnostních běžců rady související s výběrem trati, její délkou, dobou běhu, oblečením, rozcvičováním a se správným způsobem a stylem běhu. Upozorňuje i na zvláštnosti při tréninku dětí a starších osob, na vhodnou stravu a pitný režim a nabízí i kondiční testy.
Bratislava
3 €
Srnček Parožtek - O dvoch mravcoch Pobehajcoch
Predám knihu Srnček Parožtek - O dvoch mravcoch Pobehajcoch-Rudo Moric, vyd. Mladé letá 1990, 48 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
3,50 €
Otcovstvo - Józef Augustyn
Predám knihu Otcovstvo-Józef Augustyn, vyd. Dobrá kniha 2002, 328 strán. Kniha je určená širokému okruhu adresátov: mužom pripravujúcim sa na manželský život, otcom, ktorí už vychovávajú deti, kňazom, vychovávateľom, rodinným poradcom...
Bratislava
5 €
Darčekové pohľadnice - kniha
Predám knihu Darčekové pohľadnice-Cheryl Owenová- Vyše 50 originálnych návrhov na zhotovenie darčekových pohľadníc na každú príležitosť, vyd. Ikar 2004, 128 strán. Kniha je vo výbornom stave.
Bratislava
4 €
Mníška - Denis Diderot
Predám knihu Mníška - Denis Diderot, vyd. Smena 1976, 192 strán. Hlavná hrdinka románu požiada o súdne zrušenie svojho rehoľného sľubu, ale spor, ktorý vedie proti svojim rodičom nakoniec prehrá. Celý príbeh je motivovaný skutočnou udalosťou...
Bratislava
2,50 €
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 21